5 έξυπνα κόλπα για να κάνετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα

5 έξυπνα κόλπα για να κάνετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα

Ήξερες ότι τα πιο μακριά μαλλιά στον κόσμο έχουν μήκος 5.627 μέτρα; Χρειάζεται τόσο μεγάλη προσπάθεια για να μακρύνεις τα μαλλιά σου, ακόμα κι αν δεν θέλεις να το παρακάνεις.

Όσες προσπαθείτε να το πετύχετε σίγουρα καταλαβαίνετε τι εννοούμε. Και αν θέλετε να δείτε άμεσα αποτελέσματα, ίσως χρειαστείτε μερικά κόλπα για να το πετύχετε.

Παρακάτω μοιραζόμαστε μαζί σας πέντε κόλπα που μπορείτε εύκολα να κάνετε στο σπίτι -χωρίς ειδικά εργαλεία- και θα σας μετατρέψουν σε σύγχρονη Ραπουνζέλ.

Μασάζ στο κεφάλι

Το μασάζ στο κεφάλι θα βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, το αίμα θα ρέει καλύτερα στους θύλακες των τριχών και αυτό θα τονώσει την ανάπτυξή τους. Κάνετε μασάζ το κεφάλι με τα δάχτυλά σας από όλες τις πλευρές με ήπιες κινήσεις. Μπορείτε να το κάνετε ακόμη και όταν λούζετε τα μαλλιά σας.

Μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες μπορούν να τραβήξουν την υγρασία από τα μαλλιά σας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε μεταξωτές μαξιλαροθήκες. Ταυτόχρονα, το μετάξι μειώνει την τριβή μεταξύ των μαλλιών και του μαξιλαριού και έτσι περιορίζεται η ζημιά.

Προσοχή στο ponytail

Εάν πιάνετε συχνά τα μαλλιά σας αλογοουρά, τότε θα πρέπει να αλλάξετε τη θέση της. Κάνετε ένα πιο χαμηλό πιάσιμο και μην σφίξετε τα μαλλιά σας. Όταν κάνετε την αλογοουρά σφιχτή, τραβάτε τα μαλλιά σας και μπορεί να αρχίσουν να πέφτουν. Επίσης, κινδυνεύετε να καταστρέψετε τις ρίζες τους. Αν σας αρέσουν άλλα σφιχτά χτενίσματα, είναι καλύτερα να χαλαρώσετε και να αφήσετε τα μαλλιά σας να ξεκουραστούν λιγάκι.

Ξεπλύνετε με κρύο νερό

Αφού λούσετε τα μαλλιά σας ξεπλύνετε με κρύο νερό. Αυτό βοηθά στην ενίσχυση της υγείας της τρίχας. Επιπλέον, θα προσθέσει λάμψη στα μαλλιά σας και θα τα κάνει πιο μαλακά.

Φροντίστε το τριχωτό της κεφαλής

Το τριχωτό της κεφαλής σας χρειάζεται προσοχή όπως το δέρμα στο πρόσωπό σας. Επομένως, πρέπει να εντοπίσετε ποια από τα προϊόντα φροντίδας του προσώπου είναι κατάλληλα για εσάς. Επιλέξτε τα προϊόντα για τα μαλλιά σας με βάση τη σύνθεση που είναι κατάλληλη για το δέρμα σας. Θυμηθείτε ότι το τριχωτό της κεφαλής πρέπει να είναι ενυδατωμένο και να έχει το κατάλληλο pH για να είναι υγιές.

Πηγή:  Infowoman.gr