«Αγαπημένη μου κόρη, αυτά είναι τα 10 πράγματα που δεν θα ήθελα να ξεχάσεις ποτέ στη ζωή σου»

κόρη

Το να μεγαλώνεις παιδιά είναι μια μοναδική εμπειρία που σου χαρίζει πρωτόγνωρα συναισθήματα και καθημερινά σε φέρνει αντιμέτωπο με καταστάσεις που δεν φανταζόσουν πως θα χρειαζόταν ποτέ να αντιμετωπίσεις.

Κάθε παιδί που φέρνεις στον κόσμο είναι διαφορετικό και χρειάζεται διαφορετικά πράγματα από τον γονιό του και τους γύρω του.

Διαβάστε ακόμη: Οι 5 μεγαλύτερες αλλαγές στη ζωή της μαμάς που αποκτά κόρη

Μία μητέρα, η οποία μεγαλώνει κορίτσια, απευθύνεται στις κόρες της και τους υπενθυμίζει ορισμένα πράγματα που δεν θα ήθελε να ξεχάσουν ποτέ.

«Αγαπημένες μου κόρες», ξεκινά το γράμμα της «στη ζωή υπάρχουν πολλοί περισπασμοί. Φιλίες, έρωτες, κινητά τηλέφωνα, social media, ορμόνες και τόσα ακόμα πράγματα που μας αναστατώνουν και μας αποσυντονίζουν», συνεχίζει η μητέρα και απαριθμεί τα 10 πιο σημαντικά – για εκείνη – που θα ήθελε οι κόρες της να θυμούνται πάντα.

Συνεχίστε την ανάγνωση και ίσως φανούν χρήσιμα και στη δική σας σχέση με την κόρη σας.

Οι αποφάσεις σου είναι σημαντικές

Μια και μόνο απόφαση μπορεί να αλλάξει την πορεία ολόκληρης της ζωή σου. Θέλει κουράγιο για να αποδεχτείς και να αποφασίσεις ότι δεν είσαι έτοιμη για κάτι ή ότι θα βάλεις τον εαυτό σου στη διαδικασία να δοκιμάσει κάτι καινούριο.

Διατήρησε την ιδιωτική σου ζωή για εσένα και στα social media

Αν δεν νιώθεις ικανή να βγεις και να μιλήσεις για κάτι ανοιχτά, χωρίς να ντρέπεσαι και να φοβάσαι για τις αντιδράσεις των άλλων, τότε μην το ποστάρεις στους προσωπικούς σου λογαριασμούς. Οι διαδικτυακοί σου «φίλοι» μπορεί να μην ενστερνίζονται τις απόψεις σου ή να μην μοιράζονται τα ίδια στάνταρντς για κάτι που εσύ θεωρείς δεδομένο ή αυτονόητο για τη ζωή σου. Και μην ξεχνάς πάντα να τσεκάρεις δυο φορές που στέλνεις τα μηνύματά σου!

Έχε στο νου σου τα σωστά «μέτρα»

Η ζωή δεν μετριέται με βάση τα “likes”, τα “shares” ή τα σχόλια στα video και τους λογαριασμούς σου. Επίσης, κανένα χρηματικό ποσό δεν μπορεί να αγοράσει το κενό που ίσως νιώθεις στην ψυχή σου. Πάντα να θυμάσαι ότι η ζωή έχει να κάνει με τον αντίκτυπο που έχουμε στους άλλους, γι’ αυτό «δούλεψε» πάνω στο μυαλό σου, στα συναισθήματά σου, στην ψυχή σου και τα υπόλοιπα θα έρθουν στην ώρα που πρέπει.

Διαβάστε ακόμη: Πώς ένα παιδί αλλάζει τη σχέση μαμάς – κόρης; – Πώς να αποφύγετε τις διαμάχες

Πάντα να πιστεύεις το καλύτερο για τους ανθρώπους

Οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν πολύ κακοί. Θα υπάρξουν πολλές στιγμές που σχόλια, συμπεριφορές, άνθρωποι θα σε πληγώσουν με τα λόγια ή τις πράξεις τους. Δώσε τους το δικαίωμα της αμφιβολίας και στη συνέχεια δώσε τους «χάρη», επειδή όταν αυτές οι συμπεριφορές –ειλικρινά- δεν έχουν να κάνουν με εσένα, αλλά με εκείνους.

Ύψωσε τη φωνή σου

Ποτέ μην κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια όταν κάποιος άλλος γίνεται θύμα άδικης συμπεριφοράς. ΠΟΤΕ.

Μην προσποιείσαι

Είναι πολύ ωραίο να ταιριάζεις με όλους και να νιώθεις ότι σε αποδέχονται, αλλά αν για να γίνει αυτό κρύβεις τον πραγματικό σου εαυτό, σύντομα θα καταλάβεις ότι το να προσποιείσαι είναι το λιγότερο εξουθενωτικό.

Είσαι υπεύθυνη για την ευτυχία σου

Κανείς δεν μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη, αν η ίδια δεν θέλεις να γίνεις. Αυτή είναι μια δύσκολη απόφαση, αλλά πρέπει να την πάρεις. ΤΟ να προσπαθείς να γεμίσεις ένα κενό στη ζωή σου με έναν άνθρωπο ή με ένα αντικείμενο, με κάποια ουσία ή ακόμα και με το φαγητό είναι χαμένη υπόθεση. Βρες τι σε κάνει πραγματικά χαρούμενη και μείνε σε αυτό.

Ποτέ μην ξεγράφεις τις αδερφές ή τις πραγματικές φίλες σου

Τις χρειάζεσαι περισσότερο από όσο νομίζεις και είναι εκείνες που θα σου σταθούν σίγουρα στα δύσκολα και θα χαρούν μαζί σου στα όμορφα

Αξίζεις έτσι ακριβώς όπως είσαι

Αρκετά συχνά στη ζωή σου θα σου πουν πως δεν είσαι αρκετή, δεν αξίζεις, είσαι ανεπαρκής, χρειάζεσαι περισσότερα εφόδια. Το σώμα σου δεν είναι τέλειο, τα μαλλιά σου είναι λίγα ή έντονα ή πολύ σγουρά. Τα στήθη σου είναι πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά. Τα πόδια σου είναι πολύ χοντρά ή πολύ κοντά. Μακάρι να μπορούσα να σου υποσχεθώ ότι όλα αυτά θα αλλάξουν, αλλά δεν το νομίζω. Μην αφήσεις αυτά τα σχόλια και τα συναισθήματα που θα σου δημιουργήσουν να σε καταβάλλουν. Αγάπα τον εαυτό σου όπως ακριβώς είναι. Είσαι τέλεια! Είσαι ένα δώρο σε αυτόν τον κόσμο και μην το ξεχάσεις ποτέ αυτό. Οι περισσότερες από εμάς συνειδητοποιούμε αυτή την αλήθεια αφού αποκτήσουμε παιδιά, αλλά εσύ το έμαθες από τώρα. Μην το ξεχάσεις αργότερα.

Διαβάστε ακόμη: Σε ποια τουαλέτα πρέπει να πάει ένας μπαμπάς τη μικρή του κόρη; Το post μιας μαμάς που διχάζει

Τα καλύτερα έρχονται

Τα επόμενα χρόνια στη ζωή σου θα έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα. Όλα αυτά όμως θα γίνουν μαθήματα για τα χρόνια που έρχονται και σύντομα θα σταματήσεις να μου ζητάς να σε παίρνω αγκαλιά για να κοιμηθούμε μαζί. Δεν θα με θεωρείς την πιο έξυπνη γυναίκα του κόσμου και δεν θα με θαυμάζεις. Εγώ παρόλα αυτά θα είμαι πάντα εκεί για εσένα. Δίπλα σου, ακόμα και όταν μοιάζει να έχω μείνει πολύ πίσω σου…