5 δροσερά καλοκαιρινά παιχνίδια με νερό που θα ξετρελάνουν τα παιδιά

Το καλοκαίρι είναι εδώ και τα παιδιά είναι έτοιμα να πετάξουν τις σχολικές τσάντες και να βγουν για ατελείωτο παιχνίδι. Οι ειδικοί έχουν επισημάνει ότι το παιχνίδι στον εξωτερικό χώρο είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την σωματική και την ψυχική τους υγεία.

Το καλοκαίρι είναι η κατ’ εξοχήν εποχή της χαράς και της ξεγνοιασιάς, αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών.

Έτσι, το Infokids.cy σάς προτείνει πέντε καλοκαιρινά παιχνίδια που θα κάνει τα παιδιά να ξεφαντώσουν, αλλά και να παραμείνουν δροσερά τις ζεστές μέρες.

Σφουγγαρομαχίες

Όλες οι μαμάδες έχουν σφουγγαράκια που πλένουν τα πιάτα. Ωστόσο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για παιχνίδι καλοκαιρινό. Μπορούν τα πιτσιρίκια να τα βουτούν σε έναν κουβά με νερό και να τα πετούν το ένα στο άλλο. Αν μάλιστα, έχετε και ένα μεγάλο χαρτόνι, μπορείτε να ζωγραφίσετε πάνω τους στόχους και να προσπαθούν τα παιδιά να πετύχουν το καλύτερο σκορ!

Μπαλόνια με νερό

All time classic! Δεν χρειάζεται πολύς κόπος, αρκεί να πάρετε μία σακούλα με μπαλόνια που τα γεμίζεις νερό και κάνεις το πιο απίθανο μπουγέλο της ζωής σου! Ένα παιχνίδι που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Νεροπίστολο

Άλλη μία κλασική αξία. Ένα νεροπίστολο είναι αρκετά οικονομικό και δεν υπάρχει παιδί που να μην τρελαίνεται να κυνηγά και να πετά νερό στους φίλους και τα αδέλφια του!

Αγώνας με κούπες γεμάτες νερό

Σε όλα τα πιτσιρίκια αρέσει να τρέχουν. Γιατί λοιπόν να μην σχεδιάσετε και έναν διαφορετικό αγώνα δρόμου που θα τα δροσίσει ταυτόχρονα.  Κάθε παιδί θα έχει μία κούπα νερό στα χέρια του και θα πρέπει να τρέξει προς τον τερματισμό. Θα κερδίσει αυτό που θα έχει το περισσότερο νερό στην κούπα του… Αν δεν έχει γίνει μούσκεμα στην πορεία. Ο νικητής… μπορεί να το ρίξει στο πρόσωπό του.

Παιχνιδοπαγάκια

Αυτό μπορεί να έχει μία μικρή προετοιμασία, αλλά είναι ένα υπέροχο παιχνίδι. Το προηγούμενο βράδι γεμίστε ένα μπολ με νερό και κάποια από τα αγαπημένα τους μικροσκοπικά παιχνίδια. Βάλτε το στην κατάψυξη και την επόμενη μέρα το παιδί μπορεί να περάσει λίγη ώρα στο μπαλκόνι ή την αυλή, προσπαθώντας να σώσει τα παιχνίδια του από τον πάγο.