3 εύκολες συνταγές για να μαγειρέψετε όταν… δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε

Αρκετά συχνά αγχωνόμαστε για το τι θα μαγειρέψουμε. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 3 συνταγές που θα λατρέψει όλη η οικογένεια, γίνονται στο λεπτό και θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση όταν χρειάζεστε κάτι γρήγορο, εύκολο και νόστιμο!

Ψητά λαχανικά με λουκάνικο στον φούρνο

Υλικά:

2 μικρές πατάτες

1 ματσάκι φασολάκια

1 μεγάλο μπρόκολο

4 μεγάλες χρωματιστές πιπεριές

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι πάπρικα

½ κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένος μαϊντανός

250 γρ. λουκάνικο χωριάτικο (επιλέξτε εσείς το πόσο πικάντικο θα είναι)

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο. Στρώστε σε ένα ταψί λαδόκολλα. Κόψτε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια (το μπρόκολο και τις πιπεριές σε τετράγωνα) και το λουκάνικο σε χοντρές φέτες.

Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο ταψί και περιχύστε με το λάδι, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Ανακατέψτε καλά. Ψήστε για 15 λεπτά και γυρίστε τα υλικά. Συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι τα λαχανικά γίνονται τραγανά και το λουκάνικο χρυσίζει.

Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και συνοδέψτε, αν θέλετε, με ρύζι.

Κοτόπουλο με σάλτσα πέστο

Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλο

Σάλτσα πέστο (μπορείτε να βρείτε έτοιμη στην αγορά ή να φτιάξετε μόνες σας. Δείτε εδώ το πώς)

2 μέτριες τομάτες κομμένες σε ροδέλες

5 φέτες τυρί μοτσαρέλα

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο. Προαιρετικά, μπορείτε να σοτάρετε σε λίγο λάδι το κοτόπουλο, μέχρι να καραμελώσει, όχι να ψηθεί.

Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλο σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με χαρτί ψησίματος. Καλύψτε τα με τη σάλτσα πέστο και τοποθετήστε πάνω της μία φέτα τυρί μοτσαρέλα και μία φέτα τομάτα.

Ψήστε για 20 με 30 λεπτά (ανάλογα με το πάχος του κοτόπουλου) και σερβίρετε αμέσως.

Spaghetti all’ amatriciana

Υλικά:

1 πακέτο spaghetti

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200γρ. παστό χοιρινό μάγουλο κομμένο (guanciale) σε φέτες

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη

1 συσκευασία πολτός τομάτας

3 κούπες τυρί πεκορίνο τριμμένο

1/4 της κούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στο μεταξύ ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τις φέτες χοιρινού για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Συνεχίστε το τσιγάρισμα μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 10 λεπτά). Προσθέστε τις τομάτες και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μια δεμένη σάλτσα (περίπου 20 λεπτά).

Ανακατέψτε τα μακαρόνια με τη σάλτσα πολύ καλά. Σερβίρετε γαργαρνίροντας με μια γενναία δόση πεκορίνο σε κάθε πιάτο.