14χρονο κορίτσι με σύνδρομο Down γίνεται το αγαπημένο κορίτσι της μόδας (φωτογραφίες)

Ένα 14χρονο μοντέλο με σύνδρομο Down έχει μαγέψει με την ομορφιά του το διαδίκτυο, μετά από ένα post που ανέβασε η μαμά της στο Instagram και έχει κεντρίσει την προσοχή πολλών πρακτορείων μοντέλων.

Η Rubia Traebert, από τη Βραζιλία, η μητέρα της μικρής, ανέβασε το 2016 μία φωτογραφία της κόρης της στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης «σαν αστείο», αλλά αυτή κέρδισε περισσότερα από 1000 likes.

Το νεαρό κορίτσι τώρα πια έχει ένα τεράστιο fan club, περισσότερους από 50,000 followers στο Instagram, συνεργάζεται με 5 πρακτορεία μοντέλων και έχει πάρει μέρος σε καμπάνιες μεγάλων οίκων μόδας στη Βραζιλία.

«Η οικογένεια και οι φίλοι μας λένε ότι είμαστε δύο μαχήτριες και ότι αποτελούμε παράδειγμα για όλες τις μαμάδες και τα παιδιά που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις», λέει η μητέρα του νεαρού κοριτσιού σε συνέντευξή της στην Daily Mail.

«Αυτό που έχω να πω ως συμβουλή είναι να μην τα παρατάτε ποτέ. Συνεχίστε να αγωνίζεστε και να κυνηγάτε τα όνειρά σας, γιατί τίποτα δεν είναι αδύνατο. Απλώς επιθυμήστε, πιστέψτε και πολεμήστε για να το κάνετε πραγματικότητα».

Η ιστορία του 14χρονου μοντέλου

Η ζωή της μικρής Georgia, δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα ούτε γεμάτη fans και φωτογραφίσεις εξ’ αρχής.

Οι γονείς της μετακόμισαν από τη Βοστώνη στη Βραζιλία το 2003, όταν η μητέρα της ήταν μόλις 5 μηνών έγκυος. Ήθελαν να είναι κοντά στις οικογένειές τους και να μεγαλώσουν την κόρη τους στην πατρίδα τους.

Μεγαλώνοντας η Georgia έπρεπε να αλλάζει συχνά σχολεία, ενώ είχε να αντιμετωπίσει σκληρή συμπεριφορά από συμμαθητές και συμμαθήτριες, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονταν την κατάστασή της και δεν είχαν την «απαραίτητη» υπομονή για τις αναπτυξιακές της δυσκολίες.

Το επιτυχημένο πείραμα της μητέρας

H Georgia με την μητέρα της

«Όλα ξεκίνησαν σαν ένα… test το 2016. Ήθελα να δω πόσο θα μπορούσε μια φωτογραφία της μικρής να βοηθήσει κι άλλα παιδιά με σύνδρομο Down», είπε η 44χρονη μητέρα της. «Όπως φάνηκε η φωτογραφία της προσέλκυσε αμέσως κόσμο και θετικές αντιδράσεις!».

Η Georgia με τον αδερφό και τον πατέρα της

Σήμερα, η νεαρή Georgia συνεργάζεται με πολλά πρακτορεία μοντέλων, αλλά εκείνο που τη βοήθησε να φτάσει ψηλά ήταν το διαδίκτυο και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, τα οποία την έκαναν γνωστή παγκοσμίως.

Το σύνδρομο Down και η καρδιοπάθεια

Η Georgia γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2003 και λίγο καιρό μετά τη γέννησή της διαγνώστηκε με σύνδρομο Down και καρδιοπάθεια. Σε ηλικία μόλις πέντε μηνών χρειάστηκε να χειρουργηθεί στην καρδιά. Εκείνη ήταν και η κομβική στιγμή που η μητέρα της αποφάσισε να αφήσει τη δουλειά της και να ασχοληθεί αποκλειστικά με την ανατροφή της.

«Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, όλοι οι προγεννητικοί έλεγχοι και οι εξετάσεις μου ήταν πολύ καλοί και δεν γνωρίζαμε ότι το παιδί μας θα γεννηθεί με σύνδρομο Down. Αρχικά σοκαριστήκαμε, γιατί ήταν κάτι που δεν περιμέναμε, αλλά από την πρώτη στιγμή που την αγκαλιάσαμε την γεμίσαμε αγάπη».

«Η Georgia είναι ένα ευγενικό, γενναιόδωρο και ταλαντούχο παιδί. Διαφορετικά δεν θα έφτανε μέχρι εδώ», καταλήγει η μητέρα της, ενώ αποκάλυψε πως το μεγαλύτερο όνειρο της μικρής είναι να γίνει ηθοποιός ή τραγουδίστρια, γι’ αυτό και σαν οικογένεια επενδύουν σε μαθήματα μουσικής και υποκριτικής.

Εμείς δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε όλα της τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα…

κεντρική φωτογραφία: dailymail.com.uk