«Ο γιος μου σώθηκε από θαύμα»: Το συγκλονιστικό μήνυμα μιας μαμάς για τον παρ’ ολίγον πνιγμό του γιου της

Μία μαμά από την πολιτεία Γιούτα της Αμερικής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους του γονείς μετά από μια τραυματική εμπειρία που είχε με τον 3χρονο γιο της. Η Arika Hernandez, χρησιμοποίησε το Facebook ως δίαυλο για να επικοινωνήσει σε όλους τους γονείς και τους κηδεμόνες που την ακολουθούν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σχετικά με την ασφάλεια του παιδιού στο σπίτι.

«Σκεφτόμουν πολύ αν θα ανεβάσω αυτή την ιστορία ή όχι, αλλά πιστεύω ότι αν αυτό το post σώσει τη ζωή έστω και ενός παιδιού, τότε αξίζει», έγραψε η συγκλονισμένη μαμά.

«Το γλυκύτατο 3χρονο αγοράκι μας είναι ένας επιζήσαντας. Στις 7 Ιανουαρίου ο γιος μας σκαρφάλωσε στην κορυφή του κρεβατιού μας και τύλιξε γύρω από τον λαιμό του τα σχοινιά από τα στόρια του παραθύρου. Στη συνέχεια ξεκίνησε να κατεβαίνει τη σκάλα. Καθώς τα σχοινιά σφίγγονταν γύρω από τον λαιμό του, πανικοβλήθηκε. Προσπάθησε να φωνάξει μαμά και μπαμπά, αλλά η φωνή του δεν έβγαινε», συνέχισε.

Ευτυχώς, λίγα λεπτά μετά από μια κοπιαστική μάχη το παιδί κατάφερε να λυθεί και να σώσει τον εαυτό του.

«Τραβούσε τα κορδόνια για να χαλαρώσουν, αλλά το μόνο που μπορούσε να πιάσει ήταν το δέρμα του», συμπλήρωσε η μαμά στο post της. «Στην τελευταία του προσπάθεια για να σωθεί πήδηξε για να φτάσει πιο κοντά μας και αυτό το άλμα ήταν που του έσωσε τη ζωή. Τα κορδόνια έφυγαν από την θέση τους και ελευθερώθηκε. Ακούσαμε έναν γδούπο και μια δυνατή κραυγή, η οποία δεν ήταν μια απλή κραυγή. Ήταν κάτι που δεν είχα ξανακούσει και δεν πρόκειται να την ξεχάσω».

Η Arika και ο σύζυγός της μετέφεραν άμεσα το παιδί στο νοσοκομείο, όπου έμαθαν ότι αυτά τα σχοινιά δεν είναι φτιαγμένα για να σπάνε. «Μεταφέραμε το παιδί στα επείγοντα. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές σοκαρίστηκαν. Αυτά τα κορδόνια δεν σπάνε! Η τύχη και ο Θεός ήταν μαζί μας αυτή την φορά. Ήμασταν πολύ τυχεροί!», σημειώνει και προσπαθεί να επιστήσει την προσοχή όλων των γονιών.

«ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΡΔΟΝΙ Ή ΣΧΟΙΝΙ ΑΠΟ ΣΤΟΡΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ. Υπάρχουν, πλέον, στόρια που ανεβοκατεβαίνουν χωρίς σχοινιά και κορδόνια και αξίζουν κάθε ευρώ που θα ξοδέψετε σε αυτά. Ακόμα και όταν κόβετε τα μακριά σχοινιά, αυτά δεν παύουν να αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά. Δεν μπορείς ποτέ να νιώθεις μεγάλη ασφάλεια ούτε στο σπίτι σου. Αυτά τα ατυχήματα μπορούμε να τα προλάβουμε!

Ό,τι συνέβη είναι κάτι που δεν πίστευα ποτέ πως θα συμβεί στα παιδιά μου. Διαρκώς τους εξηγώ ότι δεν τυλίγουμε τίποτα στον λαιμό μας. Τα παιδιά, όμως, είναι παιδιά και θα εξερευνούν διαρκώς. Ο γιος μου μου είπε ότι έφτιαχνε ένα… κολιέ, γι’ αυτό και γύρισε το σχοινί στον λαιμό του», γράφει η μαμά και κλείνει το μήνυμά της με μια προτροπή προς όλους: «Το πιο σημαντικό είναι να αγκαλιάζετε τους ανθρώπους που σημαίνουν  τα πάντα για εσάς. Να δείχνετε ευγνωμοσύνη, έχετε άλλη μία μέρα μαζί τους!».

Δείτε φωτογραφίες από το τραυματισμένο παιδί