Το όνομά της είναι Μόνικα Μάιερς, είναι 14 χρόνων, από τον Καναδά και δεν πίστευε ποτέ, ότι θα περπατούσε στο catwalk της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης.
Η Μόνικα είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα με σύνδρομο Down που ανεβαίνουν στην πασαρέλα του πιο εμβληματικού fashion week του κόσμου.
Όπως η ίδια δήλωσε, ένιωσε «γενναία και όμορφη» περπατώντας στην πασαρέλα, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Οι φίλοι μου δεν μπορούσαν να πιστέψουν στη μεταμόρφωσή μου, βλέποντάς με ένα τόσο τέλειο φόρεμα και τα μαλλιά μου χτενισμένα».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Περήφανη η μαμά της, Στέφανι, ταξίδεψε από τον Καναδά στη Νέα Υόρκη μαζί με την κόρη της και ξέσπασε σε λυγμούς, όταν την είδε να περπατά στην πασαρέλα.
«Το να έχεις ένα παιδί με σύνδρομο Down ζεις την κάθε στιγμή, ανησυχώντας συνεχώς για αυτό. Όταν την είδα να κάνει κάτι που δεν περνούσε ποτέ από το μυαλό μας, με έκανε τόσο περήφανη. Είμαι τόσο περήφανη για εκείνη, κι η ίδια για τον εαυτό της», τόνισε η μητέρα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Η Μόνικα πάντα λάτρευε να φτιάχνει τα μαλλιά της, να φορά φορέματα, όταν ήταν μικρούλα. Όταν ήταν δύο μόλις ετών έκανε ότι περπατούσε στην πασαρέλα, κρατώντας μου το χέρι. Πάντα γιορτάζουμε οτιδήποτε κάνει και πάντα την εκτιμούμε για αυτά. Της είχαν δώσει έμπνευση άλλα μοντέλα με σύνδρομο Down κατά το παρελθών και η ίδια ήθελε να ασχοληθεί με το μόντελινγκ», σημείωσε.
«Έχει περπατήσει σε catwalks, αλλά η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης είναι κάτι τόσο ξεχωριστό», πρόσθεσε η μαμά της, υπογραμμίζοντας ότι είναι η πρώτη Καναδή μοντέλο με το σύνδρομο στο σόου.
Για την ιστορία η Μόνικα φόρεσε ρούχα του brand Primark και ένα φόρεμα της σχεδιάστριας Wanda Beauchamp.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διαβάστε επίσης:
Σοκ στο Παρίσι: Άστεγη βίασε και σκότωσε τη 12χρονη που βρέθηκε στη βαλίτσα
Πόση συγκίνηση: Νεαρός ξυρίζει το κεφάλι του για συμπαράσταση στην αδελφή του με καρκίνο (vid)
Αγοράκι γεννήθηκε χωρίς πέος – Μία πολύ σπάνια περίπτωση που συμβαίνει 1 στις 30 εκατ. γεννήσεις









