Χωρίς εκδρομές τα παιδιά των Νηπιαγωγείων – «Φωνές» για τα παιδικά καθίσματα στα λεωφορεία

Χωρίς εκδρομές τα παιδιά των Νηπιαγωγείων - «Φωνές» για τα παιδικά καθίσματα στα λεωφορεία

Προβλήματα εμφανίζονται στην εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με τα παιδικά καθίσματα στα σχολικά λεωφορεία, προκειμένου να συμμετέχουν στις σχολικές εκδρομές και παιδιά του νηπιαγωγείου. 

Όπως σημειώνει η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, τα παιδιά των Nηπιαγωγείων, δηλαδή παιδιά κάτω των έξι ετών παραμένουν “εγκλωβισμένα” στα σχολεία τους (χωρίς εκδρομές και επισκέψεις) λόγω της νομοθεσίας που ψηφίστηκε το 2018. Στη βάση των σημερινών δεδομένων, η εν λόγω νομοθεσία δεν είναι πρακτικά εφαρμόσιμη.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, αντιλαμβάνεστε γιατί παιδιά και των δημοτικών σχολείων και της Μέσης Εκπαίδευσης στην βάση της βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας ξεκινούν να οργανώνονται εκδρομές, αλλά δυστυχώς παραμένουν “εγκλωβισμένα” τα παιδιά των νηπιαγωγείων, κάτω των 6 ετών. Και ο λόγος είναι μία νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2018, η οποία προνοεί για τη μετακίνηση των παιδιών σε εκδρομές, τα παιδιά, οι γονείς και οι κηδεμόνες πρέπει να προσκομίζουν καθίσματα για να μπορεί να γίνει η μεταφορά τους», σημείωσε η κα Βασιλείου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha News.

«Και αντιλαμβάνεστε ότι εσείς γνωρίζετε πώς τοποθετείται ένα κάθισμα. Σκεφτείτε δηλαδή 25 διαφορετικά καθίσματα με 25 διαφορετικές προδιαγραφές, όσον αφορά την τοποθέτηση. Και ακριβώς για αυτό το λόγο υπήρξε για ένα χρόνο η αναστολή της εν λόγω νομοθεσίας, ακριβώς γιατί φάνηκαν τα πρακτικά ζητήματα, μετά ήταν η περίοδος του covid, άρα στην ουσία μπήκε στο συρτάρι το πρόβλημα, λόγω πρωτοκόλλων. Όμως, τώρα είναι κρίμα αυτά τα παιδιά να παραμείνουν εγκλωβισμένα στις τάξεις τους και να μην έχουν την δυνατότητα, την ευκαιρία να συμμετέχουν στις εκδρομές», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση, αν υπάρχει λύση, η κυρία Βασιλείου απάντησε:  «Το ζητούμενο είναι η χρυσή τομή μεταξύ ασφάλειας παντού, γιατί κι εμείς επισημάναμε στη Βουλή αυτήν την αντίφαση. Τα παιδιά πρέπει να μετακινούνται παντού και με ασφάλεια. Από κει και πέρα φάνηκε να υπάρχουν κάποιες λύσεις, που θα μπορούσαν να προωθήσουν οι κάτοχοι λεωφορείων. Το κόστος όμως είναι αυξημένο, άρα εδώ υπάρχει ένας προβληματισμός. Δεν θα ήθελα να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες, όχι τίποτε άλλο, δεν είναι και της αρμοδιότητάς μου».

Διαβάστε επίσης:

Σκότωσε τα 3 μικρά παιδια της με συνεργό τον μεγαλύτερο γιο της ανήμερα της Ημέρας της Μητέρας

Αγωνία για μωρό που εμφάνισε σοβαρότατο έκζεμα λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών

Ανθεστήρια: Δεκάδες άρματα και ομάδες στη μεγάλη Γιορτή των Λουλουδιών που έρχεται στη Λάρνακα!