Βρισιές και απειλές για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία – Τι απόφαση έλαβε η Βουλή

Έπειτα από μία θυελλώδη συζήτηση η Βουλή ενέκρινε την πρόταση για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία.

Μετά από έντονους καυγάδες, απειλές και προσβολές μεταξύ των βουλευτών εντός της Βουλής, το Σώμα ενέκρινε την πρόταση νόμου.

Η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, μετά το τέλος της συζήτησης και πριν από την ψήφιση, είπε «αυτή εδώ η Ολομέλεια θα μείνει στην ιστορία για το επίπεδο».

Επίσης σε αναφορά του Προέδρου του ΕΛΑΜ ότι πρέπει να σέβεται το κόμμα και να δώσει χρόνο γιατί «με δική μας ψήφο είστε Πρόεδρος της Βουλής» η κ. Δημητρίου απάντησε «δεν σας χρωστώ τίποτα, δεν χρωστώ σε κανένα και τα λόγια σας είναι προσβλητικά».

Η Ολομέλεια με 39 ψήφους υπέρ, 8 κατά (ΕΛΑΜ-Ανδρέας Θεμιστοκλέους) και 8 αποχές ψήφισε εν τέλει την πρόταση νόμου, με εισηγητή τον Βουλευτή των Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπου Θεοπέμπτου.

Τα κόμματα στις τοποθετήσεις τους πριν την ψήφιση επανέλαβαν τις απόψεις τους για την πρόταση νόμου όπως ακούστηκαν και στην περασμένη Ολομέλεια και έγιναν αναφορές και στα όσα μεσολάβησαν με την επιστολή του ΥΠΑΝ στην Πρόεδρο της Βουλής, την απάντησή της και την ανταπάντηση του Υπουργού.

Οι τοποθετήσεις που πυροδότησαν τη συζήτηση

Ο ανεξάρτητος Ανδρέας Θεμιστοκλέους με εντονότατο ύφος είπε ότι «όποιο χέρι και αν έγραψε το προοίμιο του νόμου, καθοδηγείτο από αρρωστημένο εγκέφαλο» και ότι «ζούμε μια πορνική και ομοφυλοφιλική θύελλα». Είπε ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και ότι πλέον το δικαίωμα των γονιών για τα παιδιά τους απαλείφεται.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τοποθετήθηκε πέραν του χρόνου του κάτι που προκάλεσε την αντίδραση άλλων κομμάτων, ζητώντας από την Πρόεδρο της Βουλής να τον ανακαλέσει σε τάξη. Ο ανεξάρτητος βουλευτής απευθυνόμενος στο ΑΚΕΛ αναφέρθηκε σε πρώην ευρωβουλευτή του, προκαλώντας την οργή Βουλευτών.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου τον κάλεσε να πάρει πίσω τη σκιά για τον ευρωβουλευτή, λέγοντας ότι στο Ναό της Δημοκρατίας δεν λέμε υπονοούμενα και αναφέρθηκε σε κηλίδα.

Για μομφή και λοιδορία μίλησε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, ειδικά όταν το δικαστήριο δεν έχει αποδείξει οτιδήποτε, όπως είπε.

Ο Γιώργος Λουκαΐδης του ΑΚΕΛ μίλησε για λίβελλο λέγοντας ότι η ανοχή έχει και τα όριά της. Στον κ. Λουκαΐδη απάντησε ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους λέγοντας «Μαζί μου να πολλύνεις τα όριά σου» και «δεν αποσύρω ούτε και ένα ιώτα».

Διαβάστε επίσης:

Χειροπέδες σε ανήλικο που έκρυβε ναρκωτικά στο… δωμάτιό του!

Φρίκη στη Γαλλία: Μωρά βρέθηκαν νεκρά μέσα σε καταψύκτη σπιτιού

Σοκ: 10χρονος σκότωσε τη μητέρα του επειδή αρνήθηκε να του πάρει… ένα παιχνίδι!