Όλοι έχουμε στο μυαλό μας τα τρουφάκια με τη σοκολάτα. Έχετε δοκιμάσει όμως τρουφάκια καρότου;
Ο αγαπημένος σεφ Γιώργος Τσούλης μάς προτείνει μία πρωτότυπη και πολύ εύκολη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει.
Τι θα χρειαστείτε για 6-8 τεμάχια
- 120 γρ. καρότο, τριμμένο σε ψιλοκόφτη
- 70 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 70 γρ. ινδοκάρυδο
- 2 κ.σ. γιαούρτι
Για το πασπάλισμα:
Ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το καρότο, τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να φύγει όλη η υγρασία.
Τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Ρίχνουμε μέσα στη συνέχεια το ινδοκάρυδο, το γιαούρτι και πλάθουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσεως μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Πλάθουμε στη συνέχεια σε μπαλάκια, τα βουτάμε στο ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.
Πηγή: giorgostsoulis.com