Τρόμος σε τσίρκο: Αρκούδα επιτέθηκε σε έγκυο θηριοδαμάστρια (βίντεο)

Τρόμος σε τσίρκο: Αρκούδα επιτέθηκε σε έγκυο θηριοδαμάστρια (βίντεο)

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ενός νούμερου σε τσίρκο, όταν μία αρσενική αρκούδα επιτέθηκε σε έγκυο θηριοδαμάστρια.

Παιδιά και γονείς άρχισαν να ουρλιάζουν μπροστά στο τρομακτικό θέαμα, ωστόσο σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail η γυναίκα τη γλίτωσε μόνο με μερικούς μώλωπες, ενός εκτός κινδύνου είναι και το μωρό που κυοφορεί.

«Ίσως ζήλεψε επειδή είμαι έγκυος» είπε η θηριοδαμάστρια.

«Έχω δύο γρατζουνιές και έναν μώλωπα στο πόδι μου. Φυσικά και θα συζητήσω με τους συναδέλφους μου για ό,τι έγινε. Με το ζώο όλα είναι καλά όπως και με το μωρό. Προς το παρόν η αρκούδα μού συμπεριφέρεται όπως πάντα, με τρυφερότητα, σαν να μην συνέβη τίποτα» ανέφερε η ίδια.

Πως την απομακρυναν

Αμέσως μόλις η αρκούδα επιτέθηκε στη γυναίκα, δύο άντρες πήγαν να τη βοηθήσουν.

Παρόλα αυτά η αρκούδα δεν έλεγε να απομακρυνθεί, ακόμα και όταν δέχτηκε χτυπήματα με μαστίγιο.

Το ζώο πλέον δεν συμμετέχει στις παραστάσεις του τσίρκου, καθώς φαίνεται ότι στο παρελθόν είχε επιτεθεί και σε άλλο άτομο.

Το περιστατικό συνέβη στη Ρωσία.

Δείτε τη στιγμή της επίθεσης:

Η τυραννικη ιστορία ενός επώδυνου «θεάματος»

Στον Μεσαίνωα οι περιφερόμενες αρκούδες που τις έβαζαν να χορεύουν ή να δίνουν παραστάσεις στους δρόμους ήταν συνήθης παράσταση στην Ευρώπη και την Ασία.

Συχνά τα ζώα εμφανίζονταν σε περιοδεύοντα τσίρκα ή ατομικές παραστάσεις με τον αρκουδιάρη που στην πλειονότητά τους ήταν Ρομά της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ και στην Ελλάδα παρατηρούνταν αυτό το βάρβαρο θέαμα.

Οι αρκούδες του δρόμου παρέμειναν θέαμα στην Ανατολική Ευρώπη-, καθώς και σε μέρη της Ασίας και τον 20ό αιώνα, παρά τις προσπάθειες να απαγορευτεί αυτή η βάρβαρη μορφή διασκέδασης.

Τα ζώα τα άρπαζαν ως κουτάβια από τα Ιμαλάια, την Μέση Ανατολή και τις ζούγκελς της Ινδίας και τις εκπαίδευαν να χορεύουν και να κάνουν διάφορα κόλπα. Συχνά σκότωναν τις μητέρες τους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αρπαγής των μωρών, κάτι που μέχρι σήμερα συμβαίνει στη Σιβηρία, αλλά και σε περιοχές των Βαλκανίων.

Η διαδικασία της προετοιμασίας της αρκούδας για την εκπαίδευσή της συχνά περιελάμβανε πολύ πόνο, καθώς αφαιρούσαν τα δόντια του ζώου, του έκοβαν τα νύχια, ενώ του περνούσαν έναν μεταλλικό κρίκο (τον λεγόμενο χαλκά) στη μύτη. Στη συνέχεια περνούσαν ένα σκοινί σε αυτόν τον κρίκο με αποτέλεσμα το τράβηγμα να την πονά πολύ, ενώ πολλές φορές χρησιμοποιούσαν μπαστούνια και μαστίγια για να την ωθήσουν ώστε να δώσει την παράστασή της.

Προκειμένου να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση του χορού, ο εκπαιδευτής – αρκουδιάρης έπαιζε μουσική, ενώ η αρκούδα στεκόταν πάνω σε μία καυτή μεταλλική πλατφόρμα σηκώνοντας μία το ένα πόδι μία το άλλο, καθώς την έκαιγε.

Ένας μεγάλος αριθμός φιλοζωικών οργανώσεων εξακολουθεί να μάχεται, προκειμένου να απαγορευτούν αυτές οι παραστάσεις -όπου ακόμη γίνονται- και να μεταφερθούν τα ζώα σε πάρκα. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη κάποιες λίγες χώρες που εξακολουθούν να εφαρμόζουν αυτήν την βάναυση πρακτική, ενώ ακόμη κι αν κάποια από αυτά τα ζώα σωθούν, υποφέρουν συχνά από ψυχολογικά και σωματικά τραύματα που επιφέρουν πρόωρο θάνατο.

Διαβάστε επίσης:

Μια υπέροχη βάρκα-δανειστική βιβλιοθήκη περιμένει τους επισκέπτες αυτής της παραλίας…

«Ο 4χρονος γιος μου δεν παίζει με άλλα παιδιά, προτιμά το μοναχικό παιχνίδι…»

Δημιουργείται παιδότοπος στο Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρείου!