Το πρώτο περιστατικό στρεπτόκοκκου στην Κύπρο: 4χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Μακάρειο

Δωρεάν μεταφορά για τους μικρούς μαχητές της Παιδοογκολογικής του Μακαρείου

Ο στρεπτόκοκκος, ο οποίος έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε γονείς και παιδιάτρους σε όλη την Ευρώπη, χτύπησε δυστυχώς και την πόρτα του νησιού μας. Το πρώτο περιστατικό στρεπτόκοκκου, λοιπόν, στην Κύπρο εμφανίστηκε σε κορίτσι ηλικίας τεσσάρων ετών, το οποίο νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Μακάρειο Νοσοκομείο με διεισδυτική λοίμωξη από Στρεπτόκοκκο Α.

Όπως αναφέρεται, έπειτα από ενέργειες της Γενικής Διευθύντριας Χριστίνας Γιαννάκη έχει αφιχθεί στην Κύπρο, Λοιμωξιολόγος – Παιδοεντατικολόγος από Ισραήλ για εκτίμηση της κλινικής κατάστασης του παιδιού.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον στρεπτόκοκκο

Σημειώνεται ότι ο στρεπτόκοκκος μεταδίδεται κυρίως με άμεση επαφή με τις εκκρίσεις του αναπνευστικού μέσω του βήχα και του φτερνίσματος του πάσχοντος, που είναι ιδιαίτερα μολυσματικός κατά τη διάρκεια της οξείας λοίμωξης. Η μετάδοση ευνοείται σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός όπως σχολεία, στρατόπεδα, κλειστές δομές και μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο χρόνος επώασης από την επαφή μέχρι την ανάπτυξη των συμπτωμάτων  είναι 2-5 μέρες. Οι λοιμώξεις από στρεπτόκοκκο προκαλούν διάφορα συμπτώματα όπως πονόλαιμο, πυρετό, ρίγος και μυϊκούς πόνους. Η θεραπεία είναι η λήψη αντιβιοτικής αγωγής κατόπιν οδηγιών από τον προσωπικό ιατρό ή παιδίατρο.

Το Υπουργείο προτρέπει τους γονείς να επικοινωνήσουν με τον γιατρό εάν τα συμπτώματα του παιδιού δεν παρουσιάζουν βελτίωση, εάν τρώει λιγότερο από το κανονικό ή αν παρουσιάζει σημάδια αφυδάτωσης. Ακόμα περισσότερο αν το μωρό σας είναι κάτω των 3 μηνών και έχει θερμοκρασία 38℃ ή είναι μεγαλύτερο από 3 μηνών και έχει θερμοκρασία 39 ℃ ή υψηλότερη.

Πηγή: alphanews.live

Διαβάστε ακόμα:

Οι Αδελφοί Γκριμ κυκλοφορούν τα πρώτα παραμύθια τους και δεν ήταν αυτά που… ξέρουμε όλοι!

«Ο Χιονάνθρωπος»: Ένα γλυκό animation για την ξεχωριστή φιλία ενός αγοριού με έναν χιονάνθρωπο

Εμπενίζερ Σκρουτζ: Υπήρξε πράγματι ο γερο-τσιγκούνης της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» του Ντίκενς;