Η επιπεφυκίτιδα ήταν στρεπτόκοκκος για μωρό 11 μηνών – Του προκάλεσε μέχρι και ρινορραγία

Διέγνωσαν βρέφος 11 μηνών με επιπεφυκίτιδα αλλά είχε στρεπτόκοκκο -Του προκάλεσε μέχρι και ρινορραγία

«Να ακολουθήσουν το ένστικτό τους» ζήτησε από τους γονείς μια μητέρα 22 παιδιών στην Αγγλία, αφότου ο εγγονός της διαγνώστηκε λανθασμένα με επιπεφυκίτιδα, αλλά αποδείχτηκε πως ήταν στρεπτόκοκκος Α.

Η κόρη της Σου Ράντφορντ, Μίλι, αποκάλυψε το Σάββατο πως ο γιος της Τσέστερ, ο οποίος γεννήθηκε τον Φεβρουάριο, είχε στρεπτόκοκκο Α, κατηγορώντας έναν «εξαιρετικά αγενή» γιατρό πως διέγνωσε λανθασμένα ότι ο γιος της έπασχε από επιπεφυκίτιδα και μοιράστηκε μια φωτογραφία του γιου της που έδειχνε πολύ άσχημα.

Η Σου Ράντφορντ -η οποία είναι πολύ γνωστή στην Αγγλία γιατί είναι η μοναδική γυναίκα που έχει αποκτήσει 22 παιδιά- έκανε μια ανάρτηση στο Instagram Story της θέλοντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τα συμπτώματα της ασθένειας.

«Έπαθα το σοκ της ζωής μου σήμερα το πρωί όταν με ξύπνησε η Μίλι ανήσυχη για τον Τσέστερ. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα – η μύτη του έσταζε αίμα και έδειχνε πολύ άσχημα. Το να πούμε ότι νιώθουμε απογοητευμένοι από τον γιατρό που είδε τον Τσέστερ τα μεσάνυχτα της Παρασκευής είναι υποτιμητικό, δεδομένου του πόσο σοβαρή είναι η στεπτοκοκκική λοίμωξη Α. Θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα. Δόξα τω Θεώ για την καταπληκτική ομάδα του RLI.

Η μητέρα προειδοποιεί άλλουσ γονεισ

Με την αιμορραγία από τη μύτη να αποτελεί πλέον σύμπτωμα του ιού, η Σου ζήτησε από τους γονείς να «ακολουθούν το ένστικτό τους» και να ελέγχουν τα παιδιά τους.

Η μητέρα του βρέφους περιέγραψε στη συνέχεια την εμπειρία της.

«Ο γιατρός ήταν εξαιρετικά αγενής. Εξέτασε τον γιο μου μόνο και μόνο για να πει «Ναι, είναι επιπεφυκίτιδα», που είναι σωστό, αλλά εγώ του είπα ότι νομίζω πως έχει στρεπτόκοκκο Α – υποφέρει από τον λαιμό του και υπάρχει ένα ξεκάθαρο εμφανές κόκκινο εξάνθημα σε όλο του το πρόσωπο. Ο γιατρός εξακολουθούσε να αρνείται να πάρει δείγμα από τον Τσέστερ».

Στις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου η Μίλι βρήκε το μαξιλάρι και το πρόσωπο του Τσέστερ καλυμμένα με αίμα από αιμορραγία στη μύτη. «Αυτή η αιμορραγία στη μύτη συνέβη επειδή έχει στρεπτόκοκκο Α – ήταν τόσο επιθετικός στον λαιμό του, το πρόσωπό του έχει πρηστεί, τα αυτιά του έχουν φλεγμονή και η πίεση γύρω από το πρόσωπό του προκάλεσε την αιμορραγία από τη μύτη».

Υπενθυμίζεται ότι 19 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από στρεπτόκοκκο Α το τελευταίο διάστημα στην Αγγλία, με τα κρούσματα να αυξάνονται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης:

Χάρι – Μέγκαν: Άγνωστα «κλικ» των παιδιών τους Άρτσι και Λίλιμπετ (φωτογραφίες)

Σχολική χρονιά 2023-24: Πότε θα γίνουν οι εγγραφές σε Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Μαμά σπάραξε, οταν διάβασε τι ζήτησε η κορούλα της από τον Άγιο Βασίλη