Το πιο τέλειο, γεωμετρικό και πολύχρωμο νηπιαγωγείο βρίσκεται στην Τσεχία (εικόνες)

Το πιο τέλειο, γεωμετρικό και πολύχρωμο νηπιαγωγείο βρίσκεται στην Τσεχία (εικόνες)

Ένα γυμναστήριο, ένας κήπος, τάξεις και ένας παιδότοπος απλώνονται σε χρωματιστές δομές που διακτινίζονται από μια κεντρική άσπρη αρχιτεκτονική δομή στο Νηπιαγωγείο Větrník στη Říčany, μια πόλη στο διοικητικό διαμέρισμα Πράγα-Ανατολικό Διαμέρισμα.

Το νηπιαγωγείο σχεδίασε το τσέχικο γραφείο Architektura κατά τρόπο που να θυμίζει την παιχνιδιάρικη διάθεση των παιδιών.

«Η οδοντωτή κάτοψη αντλεί από την απουσία γεωμετρίας στο παιδικό μυαλό, μια διαφορετική τάξη, παιχνιδιάρικη διάθεση και αυθορμητισμό» είπε, μιλώντας στο Dezeen, ο David Kraus, διευθυντής του Architektura. Σε κάθε μία από τις με έντονα χρώματα δομικές κατασκευές του Νηπιαγωγείου Větrník στεγάζεται τάξη ενώ οι υπόλοιπες υπηρεσίες στεγάζονται στον κεντρικό λευκό κύβο.

«Βασικό ήταν τα ίδια τα παιδιά – τα παιχνίδια, η κίνηση, το όραμα και η κλίμακά τους. Ο αυθορμητισμός των παιδιών, η ανοργανωσιά τους, η αγνότητά τους, η περιέργεια και η αισιοδοξία τους επέδρασαν στον σχεδιασμό» πρόσθεσε.

«Θελήσαμε να χτίσουμε κάτι για τα παιδιά που να μην είναι εκπαιδευτικό ίδρυμα, να είναι παιχνιδιάρικο και να διευκολύνει την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και όλων των όμορφων ιδιαιτεροτήτων της παιδικής ψυχής. Ένα αντικείμενο που θα δημιουργήσει υποσυνείδητες εικόνες για παιδιά, τα οποία μπορεί μια μέρα να εγερθούν, όντας ενήλικες, για να αναπτύξουν κάτι…» κατέληξαν από το στούντιο.

Διαβάστε επίσης:

Συγκίνησαν οι φίλαθλοι της Μπεσίκτας – Σταμάτησαν τον αγώνα πετώντας κουκλάκια για τα παιδιά του σεισμού (vid)

Βάσω Πέτρου: Αποκάλυψε τις πρώτες φωτό του ενός μηνός μωρού της και «λιώσαμε» (εικόνες)

Βeignets: Τα μαγικά πιτάκια της ταινίας «Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος» που θα λατρέψουν τα παιδιά