Το πιο παχύσαρκο παιδί του κόσμου έχασε 100 κιλά – Η ιστορία του προβληματίζει και συγκινεί (φωτογραφίες)

Η ιστορία του είχε εντυπωσιάσει και προβληματίσει ταυτόχρονα. Πριν λίγα χρόνια είχε γίνει γνωστό ως το πιο παχύσαρκο παιδί του κόσμου και οι φωτογραφίες που τον έδειχναν να κάνει μπάνιο έξω από το σπίτι με τη βοήθεια άλλων έκαναν τον γύρο του διαδικτύου πριν περίπου 3 χρόνια.

Πλέον, ο μικρός Άρια από την Ινδονησία, μπορεί να παίζει με τους φίλους, να τρέχει μεγάλες αποστάσεις χωρίς να λαχανιάζει αμέσως, να μιλά άνετα και να κοιμάται ήσυχος.

Η ιστορία του πιο παχύσαρκου παιδιού στον κόσμο

Ο Ο Άρια Περμάνα ζύγιζε 3 κιλά όταν γεννήθηκε αλλά το βάρος του ανέβηκε απότομα στην ηλικία των 2 ετών. Συνέχισε να παίρνει βάρος καθώς μεγάλωνε και οι γονείς του έκαναν έκκληση για βοήθεια από τους γιατρούς, καθώς ανησυχούσαν γιατί πεινούσε διαρκώς.

Το μικρό αγόρι έτρωγε πέντε φορές την ημέρα, ρύζι, ψάρι με κάρι, βόειο κρέας, σούπα λαχανικών και tempeh – μια παραδοσιακή πίτα σόγιας αρκετή για να ταΐσει δύο ενήλικες για όλη την ημέρα.

Σε ηλικία 10 ετών έφτασε να ζυγίζει 190 κιλά και να μην μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι του. Συνήθιζε να κάθεται εκεί με τις ώρες παίζοντας με το κινητό του, ενώ οι γονείς του ανησυχούσαν.

Δεν μπορούσε να περπατήσει, να κάνει μπάνιο ή να εξυπηρετηθεί μόνος του.

Οι φωτογραφίες που τον δείχνουν ξαπλωμένο στο πάτωμα ή όρθιο δίπλα στους συνομιλήκους του προκαλούσαν ανατριχίλα, ενώ οι γονείς του είχαν σχεδόν απελπιστεί…

Ο μικρός Άρια, όμως, που σήμερα είναι 13 ετών, έβαλε τα γυαλιά σε όλους και κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να χάσει 100 ολόκληρα κιλά. Ο ίδιος αποφάσισε να υποβληθεί σε επέμβαση για να αδυνατίσει, επειδή δεν μπορούσε να παίξει με τους φίλους του.

«Τώρα είμαι χαρούμενος. Μπορώ να περπατάω και να παίζω. Μπορώ να περπατήσω 5 χλμ με τους φίλους μου και κάθε απόγευμα παίζω ποδόσφαιρο μαζί τους», λέει ο ίδιος.

Δείτε πώς είναι σήμερα το πιο παχύσαρκο παιδί του κόσμου