«Το παιδί μου το είχαν άγνωστοι»: Έναν χρόνο μετά ο μικρός Ιωσήφ βρέθηκε στην αγκαλιά της μαμάς του

Στην αγκαλιά της μητέρας του έπειτα από 1,5 χρόνο βρίσκεται ο μικρός Ιωσήφ. Μια ιστορία με πόνο, δάκρυ και αίσιο τέλος.

Το αποτέλεσμα ήρθε μετά από παρεμβάσεις, του Υπουργού Εξωτερικών, άλλων υπουργείων αλλά και την συνεργασία που υπήρξε από τις Αρχές της Αιγύπτου.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, η μητέρα του Ιωσήφ, Βασιλική Ανδρέου, ανέφερε πως η ίδια πήγε δύο φορές στην Αίγυπτο ώστε στο τέλος το παιδί της να επιστρέψει στην Κύπρο.

«Το παιδί βρέθηκε σε άγνωστα χέρια και όχι στην οικογένεια του πρώην άντρα μου. Με την επιστροφή του παιδιού έγιναν κάποιες εξετάσεις για προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Τώρα είναι πολύ καλά», είπε.

Η κα. Ανδρέου μίλησε για την σημαντική προσφορά που είχε στην ιστορία ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης. «Έκανε τα αδύνατα, δυνατά ο κος Χριστοδουλίδης δεν είναι απλά υπουργός. Είναι άνθρωπος. Δεν είδε το θέμα σαν δουλειά αλλά ανθρωπιστικά γιατί είναι πάνω από όλα πατέρας. Πρόκειται για εξαιρετικό άνθρωπο».

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η Βασιλική Ανδρέου είχε μιλήσει σε εκπομπή του κρατικού καναλιού αποκαλύπτοντας τον Γολγοθά που ζούσε με τον τότε συντροφό της.

«Γνώρισα κάποιον. Ερωτευτήκαμε. Παντρευτήκαμε και έφερα στον κόσμο το παιδί μας. Η σχέση μας ήταν φυσιολογική, μέχρι που έμεινα έγκυος. Εκεί όλα άλλαξαν. Δεν ήθελε αυτό το παιδί και στην συνέχεια είχαμε πολλές εκρήξεις. Φτάσαμε μέχρι το διαζύγιο. Υπήρξε αρκετά βίαιος το διάστημα που ήμουν έγκυος. Με κτυπούσε στην κοιλιά για να χάσω το παιδί μας», είχε δηλώσει.

Μετά τη γέννηση του μωρού του, το ζευγάρι κατέφυγε στην Αίγυπτο. Πρόφαση του πατέρα του παιδιού ήταν ότι η μητέρα του ήταν ετοιμοθάνατη.

«Αποφασίσαμε να πάμε στην Αίγυπτο 13 Σεπτέμβριο του 2019 με την δικαιολογία ότι η μητέρα του ήταν ετοιμοθάνατη .Ήμουν ευάλωτη εκείνο το διάστημα λόγω της γέννας και χωρίς να το σκεφτώ δέχθηκα. Όταν φτάσαμε στην Αίγυπτο αντιλήφθηκα ότι η μητέρα του δεν ήταν ετοιμοθάνατη.Ήθελα από την πρώτη στιγμή να φύγω.Είχα ένα κακό προαίσθημα.Τρεις μέρες πριν επιστρέψω Κύπρο με κακοποιούσε μπροστά σε κόσμο και κανείς δεν έκανε τίποτα. Εκεί μου άρπαξε το παιδί».

Η ίδια κατάφερε να ξεφύγει, αλλά όχι να πάρει το παιδί, το οποίο δεν της αποκάλυπταν πού ήταν. Έπειτα από έναν σκληρό αγώνα, η μητέρα κατάφερε να κρατήσει στην αγκαλιά της το παιδί της.

Ο πατέρας του παιδιού βρίσκεται σε φυλακή της Κύπρου και εκείνη – πλέον- μπορεί να χαίρεται το παιδί της.

πηγή: sigmalive.com