Το «κουμπί της αγκαλιάς»: Το κόλπο για να μην στεναχωριέται το παιδί τις πρώτες μέρες στο σχολείο

Το «κουμπί της αγκαλιάς»: Το κόλπο για να μην στεναχωριέται το παιδί τις πρώτες μέρες στο σχολείο

Οι πρώτες μέρες στο σχολείο είναι μια δύσκολη κατάσταση για πολλά παιδιά ιδίως μικρής ηλικίας καθώς είτε αποχωρίζονται για πρώτη φορά το οικογενειακό περιβάλλον είτε δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στις συνθήκες του νέου σχολείου.

Η παιγνιοθεραπεύτρια – παιδοψυχολόγος Νάταλι Σάμπας θέλοντας να βοηθήσει τους γονείς στην προσπάθειά τους να χαλαρώσουν τα παιδιά και να τα αποφορτίσουν από ό,τι τους στρεσάρει στο σχολικό τους περιβάλλον προτείνει το «κουμπί της αγκαλιάς». Ένα κόλπο που λειτουργεί καταπραυντικά για τα παιδιά και τα βοηθά να πάρουν με καλό μάτι την ψυχοσυναισθηματική αλλαγή που συντελείται με τη φοίτησή τους στο σχολείο.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ

Ζωγραφίστε μια καρδιά στο χέρι σας και στο χέρι του μικρού σας και πείτε του πως οποιαδήποτε στιγμή νιώσει ότι του λείπει κάποιος από εσάς θα πατάει το κουμπάκι αγκαλιάς και θα το νιώθετε μεταξύ σας 

Πρώτα όμως ενώστε τα χέρια σας να γεμίσει από ενέργεια αγκαλιάς για όλη την ημέρα! Φορτίστε τα κουμπιά σας με αγάπη και αγκαλιές και τα παιδιά θα σας νιώθουν πάντα δίπλα τους !

Διαβάστε επίσης:

Δεν σας λέει πώς πέρασε στον παιδικό σταθμό; Να τι πρέπει να κάνετε!

«Όσα πραγματικά θα έπρεπε να γνωρίζω, τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο»

Κλαίει κάθε πρωί στον παιδικό σταθμό; Δείτε πώς να βοηθήσετε το παιδί