Το εκπληκτικό έργο ενός μαθητή αποστομώνει όσους ρωτούν τις μαμάδες… «και τι κάνεις όλη μέρα σπίτι;»

Το εκπληκτικό έργο ενός μαθητή αποστομώνει όσους ρωτούν τις μαμάδες... «και τι κάνεις όλη μέρα σπίτι;»

Πόσες γυναίκες που δεν εργάζονται και μένουν στο σπίτι για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους δεν έχουν ακούσει ή δεν ακούν ακόμη «και τι κάνεις όλη την ημέρα;»

Σε αυτό το ερώτημα ήρθε η αποστομωτική απάντηση ενός μικρού -τότε- μαθητή, ο οποίος αντλώντας έμπνευση από την μητέρα του ζωγράφισε ένα εκπληκτικό έργο, στο οποίο αποτύπωνε την καθημερινή ζωή των γυναικών που δούλευαν στο σπίτι.

Ο 9χρονος τότε Anujath Vinaylal ζωγράφισε το αντίθετο από την πεποίθηση που κυριαρχούσε στην Ινδία -και όχι μόνο– ότι οι γυναίκες σπάνια κάνουν οποιαδήποτε δουλειά και οι άντρες είναι αυτοί που κρατούν τα σπίτια ζωντανά. Εμπνεόμενος από τις δουλειές που έκανε καθημερινά η μητέρα του και άλλες γυναίκες των αγροτικών περιοχών, ζωγράφισε γυναίκες να μαγειρεύουν, να αντλούν νερό από το πηγάδι, να αρμέγουν αγελάδες, να φροντίζουν τα λαχανικά του κήπου, να απλώνουν τα ρούχα και άλλες πολλές τέτοιες χειρωνακτικές δουλειές.

Ο πίνακας με ακρυλικά σε καμβά του μικρού κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό, καθώς και άλλα βραβεία. Όμως, αυτός ο θρίαμβός του σημαδεύτηκε από την απώλεια της μαμά του, σε ηλικία μόλις 42 ετών. Ήταν ο άνθρωπος που στήριζε περισσότερο από τον καθέναν το έργο του.

Η φήμη του μικρού εκτοξεύτηκε, όταν ο πατέρας του ανέβασε μία φωτογραφία του έργου του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγινε αμέσως viral.

Το 2015 ο Anujath τιμήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας στο Ινδο-Αφρικανικό Φόρουμ και την επόμενη χρονιά απέσπασε εθνικό βραβείο από τον τότε πρόεδρο της Ινδίας, Pranab Mukherjee, ενώ το 2020 ο πίνακάς του επιλέχτηκε ως εξώφυλλο επίσημου εγγράφου για τον προϋπολογισμό της χώρας!

Σήμερα είναι 16 ετών και συνεχίζει να ζωγραφίζει, θέλοντας έτσι να εμπνεύσει όλο και περισσότερα νεαρά παιδιά να ασχοληθούν με τη ζωγραφική.

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Ευχήθηκε στην κόρη της για τη γιορτή της με τις πιο όμορφες φωτό της (εικόνες)

Νέα μαμά διαγνώστηκε με προσωρινή παράλυση προσώπου και τώρα θέλει όλοι να μάθουν τα συμπτώματα

Πάμε σινεμά στην προαύλιο του Α+Β Δημοτικού Σχολείου Καϊμακλίου