Νέα μαμά διαγνώστηκε με προσωρινή παράλυση προσώπου και τώρα θέλει όλοι να μάθουν τα συμπτώματα

Νέα μαμά διαγνώστηκε με προσωρινή παράλυση προσώπου και τώρα θέλει όλοι να μάθουν τα συμπτώματα

Χίλια δύο πράγματα έχει να σκεφτεί και να προγραμματίσει μια γυναίκα όταν ετοιμάζεται να γίνει μαμά, χίλια δύο πλάνα να κάνει, όμως αυτό που συνέβη σε αυτή τη μαμά λίγες μόλις εβδομάδες πριν γεννήσει δεν θα μπορούσε κανείς το φανταστεί! Σήμερα θέλει όλοι να μάθουν τι είναι η Παράλυση Bell και τι πρέπει να προσέχουμε.

Η Elena Sheppard ήταν έγκυος σε δίδυμα, όταν ένα πρωί ξύπνησε έχοντας μια παράξενη αίσθηση γύρω από το στόμα της.

“Αργότερα εκείνη την ημέρα, έπινα καφέ με τον άντρα μου, και μου λέει: Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη, αλλά ξαφνικά το μισό σου πρόσωπο… έπεσε!”, όπως αφηγείται η ίδια στο Good Morning America.

Η 35χρονη διαγνώστηκε με Παράλυση Bell -μέχρι τότε δεν είχε ξανακούσει ποτέ για τη σπάνια αυτή πάθηση.

Τι είναι η Παράλυση Bell

Σύμφωνα με το NIH, η παράλυση Bell επηρεάζει λιγότερο από το 1% του πληθυσμού των ΗΠΑ. Οι έγκυοι, ωστόσο, έχουν δύο με τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν την κατάσταση αυτή, όπως αναφέρει μελέτη που δημοσιεύεται στο Obstetrical and Gynecological Survey.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά τη διάγνωση, η Sheppard λέει, ότι ακόμα υποφέρει με τα συμπτώματα.

“Το ένα μου μάτι δακρύζει αυτή τη στιγμή, αυτό είναι ένα σοβαρό σύμπτωμα”, λέει η κοπέλα. “Δεν μπορώ να κλείσω καθόλου αυτό το μάτι. Τον πρώτο καιρό το έκλεινα με τραυμαπλάστ. Δεν μπορώ να κινήσω το ένα χείλος μου καθόλου, ούτε τη μύτη μου.

Η Sheppard στο διάστημα αυτό έφερε στον κόσμο δύο υγιέστατα μωρά, τον Casper και τον Lyle.

“Προσπαθώ να χαμογελάσω και δεν τα καταφέρνω και με ταράζει η σκέψη, ότι το πρόσωπό μου μπορεί να δείχνει έτσι για πάντα”, λέει.

Το μήνυμα της μητέρας

Σύμφωνα με το NIH, τα συμπτώματα βελτιώνονται συνήθως σε βάθος 3 εβδομάδων -σε κάποιους ανθρώπους, όμως, μπορεί να κρατήσουν παραπάνω. Τα άτομα αυτά, πέρα από αδυναμία να κινήσουν το πρόσωπό τους μπορεί να έχουν δυσκολία να κλείσουν τα μάτια ή το στόμα τους. Τα συμπτώματα αυτά δεν διαφέρουν πολύ από αυτά του εγκεφαλικού. Γι’αυτό όποιος τα εμφανίσει πρέπει άμεσα να επισκεφθεί γιατρό.

Όσο για την θεραπεία; Οι ειδικοί συνήθως χορηγούν στεροειδή, αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα. Όπως λένε, “οι περισσότεροι θα επανέλθουν. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να πάρει πολύ καιρό, ενώ σε λίγες περιπτώσεις τα συμπτώματα μπορεί να είναι μόνιμα. Αλλά στο δια ταύτα, αν κανείς τα παρατηρήσει πρέπει άμεσα να πάει στα Επείγοντα.”

Η κατάσταση αυτή μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας ή φύλου. Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς την προκαλεί.

Στο μήνυμα που θέλει να στείλει η Sheppard αναφέρει: “Βλέπουμε παντού εικόνες τελειότητας, οι οποίες είναι εντελώς μη ρεαλιστικές. Νομίζω πως αν έβλεπα και άλλους ανθρώπους με την πάθησή μου, δεν θα τρόμαζα τόσο με την εικόνα μου. Έτσι νομίζω πως πρέπει να κανονικοποιούμε κάθε τι διαφορετικό που μπορεί να συμβεί στο σώμα μας, για να μη νιώθουμε άσχημα και στο περιθώριο.”

Διαβάστε ακόμα:

Σε αυτό το πάρκο ένα νέο υπαίθριο γυμναστήριο περιμένει μικρούς και μεγάλους

Γεννητούρια στην κυπριακή showbiz: Δεν έχετε δει πιο ωραίο βίντεο τοκετού!

Σοβαρή καταγγελία στο Μακάρειο: Έχασε τα δίδυμα που κυοφορούσε για… 30 ευρώ!