Το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα έφτιαξε το πιο τέλειο φιλμάκι για την προβολή της Κύπρου (vid)

Το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα έφτιαξε το πιο τέλειο φιλμάκι για την προβολή της Κύπρου (vid)

Ένα υπέροχο φιλμάκι δημιούργησε το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Μάρωνα στο πλαίσιο του διαγωνισμού του Yianis Christodoulou Foundation.

Ζητούμενο του διαγωνισμού ήταν η δημιουργία ενός φιλμ διάρκειας ενός λεπτού με τα παιδιά να χορεύουν και να απαθανατίσουν σκηνές με τον φωτογραφικό τους φακό, που να προβάλουν την Κύπρο.

Το σχολείο επέλεξε να προβάλλει την πολυπολιτισμικότητα και τη συνύπαρξη των διαφόρων κοινοτήτων στο νησί μας.

«Στην Κύπρο την αέναη, στην Κύπρο τη μακραίωνη, η συνύπαρξη πολιτισμών και κοινοτήτων, ήταν και είναι ένας θησαυρός. Ένας θησαυρός πολυπολιτισμικότητας και πλουραλισμού. Ο αλληλοσεβασμός στην πολιτισμική διαφορετικότητα είναι το κλειδί της ειρηνικής συνύπαρξης.

Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι, Λατίνοι, είναι μέρος του πολύτιμου ψηφιδωτού. Στην περιοχή της Πύλης Πάφου, μιας από τις τρεις Πύλες των Ενετικών τειχών της Λευκωσίας, μπορεί κάποιος να γνωρίσει κομμάτια του ψηφιδωτού.

Στης Πύλης, λοιπόν το πέρασμα, στης ιστορίας το αντάμωμα , χορεύοντας και τραγουδώντας, στο φως της πίστης και της ελπίδας, στο φως του ήλιου, με το γαλανό της θάλασσας που μας έφερε όλους στο νησί στη σκέψη μας, δίνουμε το μήνυμά μας. Την Κύπρο όλη, όλοι αγαπάμε. Σαν τη Πύλη διαβείς, ψηφίδες πολιτισμού θα βρεις», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Σύνδεσμος Γονέων του Σχολείου.

Διαβάστε επίσης:

Brave: Ένα γλυκό ταινιάκι που μας διδάσκει να στηρίζουμε τον εαυτό μας με κάθε ατέλειά του

Σοβαρές ελλείψεις παιδικών φαρμάκων στην Κύπρο – Τι απαντούν οι φαρμακευτικές υπηρεσίες

Η συγκινητική έκπληξη πατέρα στην κόρη του μόλις εκείνη ξύπνησε από επέμβαση στον εγκέφαλο