Πώς μία μπαμπού οδοντόβουρτσα χάρισε την πρωτιά στο Δημοτικό Δρομολαξιάς Β’ (video)

Μία μπαμπού οδοντόβουρτσα χάρισε την πρωτιά στο Δημοτικό Δρομολαξιάς Β'

Με μια οδοντόβουρτσα από μπαμπού, το Δημοτικό Σχολείο Δρομολαξιάς Β κέρδισε το 1ο βραβείο/Gold award στην κατηγορία «Νεανική Επιχειρηματικότητα», στα Education Leaders Awards Cyprus που απονεμήθηκαν την Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ οι υπεύθυνες δασκάλες του προγράμματος Μαρία Νικολάου και Νίκη Ιωάννου «τα παιδιά των Ε΄ και Στ΄ τάξεων του σχολείου διαπίστωσαν μετά από έρευνα, το σημαντικό πρόβλημα που δημιουργεί η υπερβολική χρήση πλαστικού και αποφάσισαν να δράσουν ως μικροί επιχειρηματίες, εισάγοντας και επανασχεδιάζοντας με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο οδοντόβουρτσες μπαμπού».

Πρόσθεσαν ότι «τα παιδιά δημιούργησαν τις οδοντόβουρτσες μπαμπού Brush bio σε χάρτινη ατομική συσκευασία, 100% ανακυκλώσιμες και με 100% βιοδιασπώμενη λαβή. Διατίθενται σε δύο μεγέθη για ενήλικες και παιδιά, και σε ποικιλία πρωτότυπων σχεδίων και χρωμάτων, ενώ στις οδοντόβουρτσες αναγράφονται το όνομα του προϊόντος και το λογότυπο της εταιρείας τους».

Με τη δράση αυτή, σημείωσαν «τα παιδιά ανέπτυξαν περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσα από τον τομέα της νεανικής επιχειρηματικότητας με πολλαπλά οφέλη, όπως η απόκτηση δεξιοτήτων ανάλυσης και επίλυσης προβλήματος, συνεργασίας, ηγεσίας, δημιουργικότητας, ευελιξίας και παρουσίασης σε κοινό».

Οι δύο δασκάλες εξέφρασαν «μεγάλη χαρά και περηφάνεια για τους μαθητές του σχολείου».

«Το συγκεκριμένο βραβείο αποτελεί ηθική ικανοποίηση, αλλά και κίνητρο για να συνεχίσουν μαζί με τα παιδιά τέτοιες σημαντικές δράσεις που δίνουν διαφορετικές και ενδιαφέρουσες εμπειρίες στα παιδιά και ταυτόχρονα τους κάνουν ενεργούς πολίτες στην κοινωνία», σημείωσαν.

Ανέφεραν ακόμα ότι «για την προώθηση του προϊόντος τα παιδιά ετοίμασαν διαφημιστικό σποτ και έντυπα. Ταυτόχρονα οι μαθητές διέθεσαν τις οδοντόβουρτσες προς πώληση αποκομίζοντας ένα σημαντικό ποσό, το οποίο παραχώρησαν στον Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου».

Διαβάστε επίσης:

Μερικές φορές η μετάλλαξη σε μητέρα είναι πολύ δύσκολη και ναι, αξίζει τον κόπο

Έφτιαξαν τα μποτάκια του Super Mario στην πραγματικότητα και έγινε χαμός! (εικόνες+vid)

Το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα έφτιαξε το πιο τέλειο φιλμάκι για την προβολή της Κύπρου (vid)