«Τη φοράω γιατί έχασα τη γιαγιά μου»: Μαθητές στέλνουν τα δικά τους μηνύματα για τα μέτρα

«Τη φοράω γιατί έχασα τη γιαγιά μου»: Μαθητές στέλνουν τα δικά τους μηνύματα για τα μέτρα

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας και τα επαρχιακά του γραφεία, από γονείς που αντιδρούν στα νέα μέτρα κατά της πανδημίας.

Από την πλευρά τους κάποιοι μαθητές, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα. Μια μαθήτρια ερωτηθείσα γιατί φοράει μάσκα απάντησε «γιατί έχασα τη γιαγιά μου από κορωνοϊό και θέλω να προστατέψω τον παππού μου».

Ένας άλλος μαθητής είπε ότι «θέλω να προστατέψω τη γιαγιά και τον παππού μου».

Ένας τρίτος μαθητής εξήγησε ότι φοράει μάσκα γιατί έχασε τη γιαγιά του από κορωνοϊό και θέλει να προστατέψει την υπόλοιπη οικογένειά του.

«Χωρίς την παλιομάσκα»

Από την άλλη, ένας μαθητής κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρία φώναξε «κύριε Υπουργέ θέλουμε να ζήσουμε όπως εσένα χωρίς την παλιόμασκα».

Πάντως, η πρώτη κινητοποίηση ξεκίνησε λίγο πριν τις 8 το πρωί, στη Λεμεσό, με διαμαρτυρόμενους γονείς και μαθητές να συγκεντρώνονται ξανά, έξω από το επαρχιακό γραφείο του ΥΠΠΑΝ και να αποκόπτουν την κυκλοφορία επί της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ, φωνάζοντας συνθήματα.

Επίσης, εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το τα γραφεία του Υπουργείου Παιδείας της Πάφου πραγματοποιούν από τις 8:00 το πρωί γονείς οι οποίοι εκφράζουν αντιρρήσεις σχετικά με τις αποφάσεις για τη χρήση μάσκας και τα rapid test στους μαθητές του Δημοτικού.

Πηγή: Sigmalive

Διαβάστε επίσης:

Τα σχολεία της Κύπρου στολίζονται και «μυρίζουν» Χριστούγεννα

Υπουργείο Υγείας: Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας

Εγκυμοσύνη και Χριστούγεννα: 10 συμβουλές για αξέχαστες γιορτές με φουσκωμένη κοιλίτσα!