Τι είδους άνθρωποι καίνε και βάζουν βόμβες στα σχολεία των παιδιών;

Τι είδους άνθρωποι καίνε και βάζουν βόμβες στα σχολεία των παιδιών;

Οι πρώτες πρωινές ειδήσεις της Κύπρου μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό: “Άγνωστοι” έβαλαν βόμβα σε δημοτικό σχολείο της Λεμεσού, ενώ μερικές ώρες αργότερα (μάλλον) γονείς έβαλαν φωτιά σε δημοτικό της Λευκωσίας. Μάλιστα, οι άνθρωποι αυτοί που δεν δίστασαν, όχι μόνο να καταστρέψουν δημόσια περιουσία, αλλά και τον ιερό χώρο που δίνει τα φώτα της εκπαίδευσης στα παιδιά τους έγραψαν στο πάτωμα:  «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας προδότες».

Η αντίθεση των γονιών προς τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που επιβάλλουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε μαθητές άνω των 6 ετών και διεξαγωγή αυτοδιαγνωστικού τεστ εβδομαδιαίως έχει εδώ και μέρες εκφραστεί ποικιλοτρόπως. Ο Σύνδεσμος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Δευτεράς προειδοποίησε, μάλιστα, προ εβδομάδας για “έντονη αντίδραση” αν η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει:

Την ίδια ώρα, την κούρσα της πανδημίας στην Κύπρο σέρνουν τα παιδιά. Τα επίσημα στοιχεία του υπ. Υγείας αναφέρουν, ότι αυτή τη στιγμή το 26% των θετικών κρουσμάτων αφορά ανήλικα πρόσωπα. Πολύ περισσότερο τα παιδιά ηλικίας 6-11 και 12-17 ετών.

Τι φοβούνται οι γονείς;

Γιατί, λοιπόν, εφόσον τα παιδιά βρίσκονται πράγματι στο μάτι του κυκλώνα, οι γονείς αρνούνται να τα προστατεύσουν; Τι φοβούνται πραγματικά; Ο κορυφαίος παιδοψυχίατρος, με ειδίκευση σε οικογενειακά ζητήματα, καθ. Δημήτρης Καραγιάννης, μιλώντας στην αρχή της πανδημίας στο Infokids είχε εξηγήσει, ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι γονείς αρνούνται την επιβολή νέων μέτρων. “Πρώτα απ’όλα είναι ένας ψυχοπαθολογικός μηχανισμός άρνησης, ο οποίος εμφανίζεται σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, το οποίο βλέπει τον κίνδυνο και προκειμένου να μην τον αντιμετωπίσει αρνείται την ύπαρξή του”, είχε πει χαρακτηριστικά.

“Ο δεύτερος παράγοντας έχει να κάνει με το γεγονός, ότι η εποχή μας αλλάζει με τρόπους που μεγάλες ομάδες πληθυσμού δεν μπορούν να παρακολουθήσουν.” Ενώ ως τρίτο παράγοντα αναφέρθηκε στην “καθυστερημένη εφηβική αντίδραση” πολλών γονιών. “Όπως βγάζουν αντίδραση οι έφηβοι στους γονείς, κάποια άλλοτε ‘καλά παιδιά’ που δεν αντέδρασαν ως έφηβοι, νιώθουν τώρα σημαντικοί παλεύοντας με τους ανεμόμυλους, κάνοντας την επανάστασή τους -μια επανάσταση που δεν έκαναν όταν έπρεπε.”

“Με ποιο δικαίωμα θέλουμε να προστατεύσουμε το παιδί από τη μάσκα;”

Φυσικά ρόλο παίζει και το έντονο μεσογειακό μας ταμπεραμέντο, αλλά και οι παιδοκεντρικές οικογένειες που βλέπουν διαρκώς τα παιδιά σαν “καημένα” που χρειάζονται διαρκώς προστασία. Τα παιδιά, όμως, όπως τονίζει ο ίδιος, χρειάζονται φροντίδα, όχι προστασία. Και ασφάλεια από έναν κίνδυνο ρεαλιστικό που μπορεί να επηρεάσει τη ζωή τους ολόκληρη.

Στον λόγο του καταλήγει: “Με ποιο δικαίωμα θέλουμε να προστατεύσουμε το παιδί από τη μάσκα; Μήπως θα έπρεπε να βάλουμε μπούργκα στους γονείς που έχουν κατεβασμένα μούτρα; Να μην καλύπτουν απλώς το στόμα τους, αλλά και τα μάτια τους, όταν κοιτάζουν με βλέμμα απογοήτευσης, πίκρας, πόνου, δυσφορίας το παιδί τους, σαν να μην το εμπιστεύονται, σαν να μην πιστεύουν σε αυτό; Εκείνη την ώρα που δηλώνουν ότι πάνε να το προστατεύσουν, συνειδητοποιούν πόσο τοξικότητα βάζουν; Το εμβόλιο είναι πολύ σημαντικό στους ιούς γιατί εμπιστεύεται τον αμυντικό μηχανισμό των ανθρώπων. Το ίδιο πράγμα έχουμε και με την ψυχική πορεία των παιδιών μας. Τα βάζουμε αντιμέτωπα με τις μικρές δυσκολίες, να τα βγάλουν πέρα τώρα, ώστε -σαν εμβόλιο- να τα βγάζουν πέρα και αργότερα με τις πραγματικές δυσκολίες της ζωής”.

Ποιοι καίνε και καταστρέφουν σχολεία;

Στην ελληνική και παγκόσμια ιστορία τα σχολεία έκαιγαν οι φασίστες. Οι Γερμανοί Ναζί στα Καλάβρυτα το 1943 έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο. Στη Χούντα έκαιγαν τα βιβλία των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων. Επί Γκέμπελς ξεκληρίστηκαν ολόκληρες βιβλιοθήκες στη ναζιστική Γερμανία.

Αυτό είναι, λοιπόν, το μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε στα παιδιά μας; Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται υπό την απειλή ενός ακόμα κύματος της πανδημίας, την ώρα που στην Αμερική έχουν εμβολιαστεί πάνω από 4 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5-11 ετών χωρίς καμία γνωστή παρενέργεια, την ώρα που οι εποχικές ιώσεις κάνουν την δική της επιδρομή, αυτή είναι η λύση που οι γονείς βρίσκουν; Τέτοια πρότυπα γίνονται για τα παιδιά τους;

Ο Βίκτωρ Ουγκώ είχε γράψει: Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή. Δεν θέλουμε καν να διανοηθούμε ποιοι ασκοί του Αιόλου θα ανοίξουν στην Κύπρο, αν αρχίσουν να κλείνουν σχολεία…

πηγή κεντρικής φωτο: offsite.com.cy

Διαβάστε ακόμα:

«Άγιε Βασίλη, εγώ θέλω μόνο τη μαμά να κάνεις καλά»: Το γράμμα της Ελένης μας έκανε να δακρύσουμε…

Υπουργείο Υγείας: Τα νέα μέτρα εν όψει Χριστουγέννων υπό τη σκιά της «Όμικρόν»

Η ωραιότερη εικόνα της ημέρας: Τα φανταστικά φλαμίνγκο επέστρεψαν σε Λεμεσό και Λάρνακα!