Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας για το χαμό με το βιβλίο Βιολογίας

Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας για το χαμό με το βιβλίο Βιολογίας

Για σάλο που ξέσπασε τα τελευταία 24ωρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για κεφάλαιο του βιβλίου Βιολογίας της Γ’ Γυμνασίου, το οποίο αναφέρεται στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και το προγαμιαίο σεξ, απαντά το Υπουργείο Παιδείας.

Το Υπουργείο αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως η Επιθεώρηση Βιολογίας βρίσκεται στη διαδικασία αναβάθμισης των βιβλίων Βιολογίας όλων των τάξεων Γυμνασίου-Λυκείου, ώστε να γίνουν τυχόν απαραίτητες αλλαγές

Αυτούσια η ανακοίνωση του Υπουργείου

«Για το θέμα που έχει προκύψει και τη συζήτηση σχετικά με αναφορές που υπάρχουν στο βιβλίο Βιολογίας της Γ’ Γυμνασίου, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) επισημαίνει τα ακόλουθα:

Το βιβλίο της Βιολογίας Γ΄ Γυμνασίου εκδόθηκε το 2017 (Α΄ έκδοση) και έκτοτε χρησιμοποιείται από τους/τις εκπαιδευτικούς Βιολόγους για τη διδασκαλία του μαθήματος.

Με βάση τις οδηγίες του ΥΠΑΝ, οι εκπαιδευτικοί ακολουθούν τους Δείκτες Επάρκειας και Επιτυχίας (ΔΕΕ), οι οποίοι αναγράφονται στα πλαίσια μάθησης (εξεταστέα ύλη). Σύμφωνα με τους ΔΕΕ, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να διδάξουν στα παιδιά και τους διάφορους τρόπους αντισύλληψης (Φυσικοί και Τεχνητοί – Μηχανικοί και Χημικοί).

Ακολουθεί σχετικός πίνακας:

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η αποχή (abstinence) είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντισύλληψης και προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, και γι’ αυτό τον λόγο υπήρχε η αναφορά στο βιβλίο.

Οι Βιολόγοι εκπαιδευτικοί είναι άρτια καταρτισμένοι στην επιστήμη τους, παρουσιάζουν επικαιροποιημένα και τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα και χρησιμοποιούν την επιστημονική ορολογία κατά τη διδασκαλία, χωρίς να επικαλούνται την ηθικολογική διάσταση η οποία μπορεί να απορρέει από τη συγκεκριμένη φρασεολογία του σχολικού εγχειριδίου.

Η Επιθεώρηση Βιολογίας βρίσκεται στη διαδικασία αναβάθμισης των βιβλίων Βιολογίας όλων των τάξεων Γυμνασίου-Λυκείου, ώστε να γίνουν τυχόν απαραίτητες αλλαγές»

Διαβάστε επίσης:

Γρίπη των πτηνών: 9χρονη γίνεται το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε άνθρωπο

Θυμάστε τον 9χρονο με νανισμό που δέχθηκε άγριο bullying; Κι όμως τον περίμενε μία σπουδαία τύχη

Γέννησε η Σόφη Χρυσάνθου – Η συγκινητική φωτογραφία από το μαιευτήριο (εικόνα)