Θετή μητέρα ζήτησε να «κοπεί» από την οικογενειακή φωτογραφία το παιδί του συζύγου της

Είναι από αυτές τις ιστορίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και που αποτυπώνουν τους λόγους για τους οποίους οι σύντροφοι θα πρέπει να περνούν από κόσκινο τον άνθρωπο και να τεστάρουν αν είναι έτοιμοι να αποδεχθούν το παιδί που έχουν από άλλες σχέσεις.

Ναι, οι σχέσεις σήμερα είναι δύσκολες. Και ειδικά αν είσαι και διαζευγμένος γονέας είναι δυσκολότερος. Όμως, το να ρωτάς σοβαρά έναν άνθρωπο αν μπορεί να αποδεχθεί το παιδί σου σαν δικό του δεν είναι ποτέ πολύ. Στην πραγματικότητα, είναι το λιγότερο.

Παρόλα αυτά, αν δεν το αποδεχθεί, τουλάχιστον στο βάθος της ψυχής του, μπορεί αυτή η σχέση να καταλήξει σαν το σπαρακτικό και στενάχωρο συνάμα σενάριο μίας οικογένειας που ο άνδρας είχε ένα παιδί από προηγούμενο γάμο.

Μία μητέρα στράφηκε σε μία σελίδα στο Facebook, όπου γίνεται επεξεργασία φωτογραφιών με Photoshop. Αυτό που ζήτησε ήταν να αφαιρεθεί από την οικογενειακή φωτογραφία το παιδί του συζύγου της, έναντι χρηματικού ποσού.

«Γεια σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε το κεντρικό παιδί (το θετό παιδί δηλαδή);», ήταν το αίτημα της μητέρας, η οποία παραχώρησε και μία φωτογραφία, όπου απεικονίζονται εκείνη ο σύζυγός της, τα δύο παιδιά τους, και στο κέντρο της το θετό παιδί.

Από τη στιγμή της ανάρτησης οι χρήστες του διαδικτύου άρχισαν τα screenshot και το ποστ έγινε viral.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είπαν πόσο επώδυνο θα είναι για το παιδί να μην συμπεριλαμβάνεται στη φωτογραφία της νέας οικογένειας, επισημαίνοντας ότι δεν είναι φταίει μόνο ο θετός γονιός για αυτήν την εξαίρεση, αλλά και ο βιολογικός, εμμέσως πλην σαφώς.

Τελικά, κάποιος την έκανε τη δουλειά με την επεξεργασία της φωτογραφίας και η θετή μητέρα άλλαξε τη φωτογραφία του προφίλ της με την αντίστοιχη, όπου δεν εμφανίζεται το θετό παιδί της.

Οι χρήστες του διαδικτύου αντέδρασαν έντονα στην πράξη της θετής αυτής μητέρας, ενώ άλλοι πιο διαλλακτικοί, τόνισαν ότι η θετή μητέρα μπορεί να το έκανε, επειδή η βιολογική μητέρα του παιδιού δεν θα επιθυμούσε την έκθεση του παιδιού της στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, αυτή η αμφιλεγόμενη ενέργεια λειτουργεί ως υπενθύμιση ότι ένα ζευγάρι που η νέα ζωή του συμπεριλαμβάνει και ένα παιδί από προηγούμενη σχέση, χρειάζεται να λαμβάνεται υπόψη από το θετό γονέα.