«Από μικρή με λένε Κουασιμόδο, ενώ μία σπάνια ασθένεια μου «τρώει» το πρόσωπο»

Από πολύ μικρή βίωσε την απέχθεια στο πρόσωπό της, τα κοροϊδευτικά σχόλια, και το bullying, λόγω της εμφάνισής της.

Και που για αυτή ακριβώς την εμφάνιση δεν έφταιγε επ’ ουδενί εκείνη. Από παιδάκι την βασανίζει μία σπάνια πάθηση που τρώει το δέρμα και έχει καταστρέψει μεγάλο κομμάτι του προσώπου της.

Η 35χρονη μητέρα δύο παιδιών σήμερα, ανέπτυξε αυτήν την μόλυνση, όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία σε ηλικία 2 ετών. Από τότε το bullying που δέχθηκε ήταν ανηλεές, με πολλούς να την παρομοιάζουν με τον Κουασιμόδο.

Η πάθηση αυτή σάπιζε το μυϊκό της ιστό και οι επεμβάσεις που ακολούθησαν για να σωθει η ζωή της με την αφαίρεση μεγάλων τμημάτων από το πρόσωπό της, της άφησε δυσμορφία.

«Το μόνο που θυμάμαι είναι οι επεμβάσεις. Η πρώτη μού έγινε σε ηλικία 5 ετών. Μπήκα με λευχαιμία και βγήκα με αυτήν την μόλυνση. Δεν ξέρω πόσο καιρό είχα αυτό το πράγμα, αλλά είχε ήδη κάνει ζημιά. Το πρώτο χειρουργείο αποκατέστησε το μάγουλό μου. Έκανα δύο επεμβάσεις το χρόνο, κάθε χρόνο μέχρι τα 15 μου», ανέφερε η μητέρα.

«Όμως η τελευταίά δεν είχε αποτέλεσμα. Από τότε κουράστηκα και τα παράτησα. Δεν άντεσχα άλλο», πρόσθεσε.

«Με κορόιδευαν με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε»

Για πολλά χρόνια η κοπέλα είχε πέσει θύμα δυσμενών σχολίων, τόσο στα social media, όσο και από απλούς περαστικούς. «Τελευταία με παρομοιάζουν με τον Κουασιμόδο. Έχω ακούσε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Τα σχόλιά τους με έριξαν πολύ ψυχολογικά. Και είναι αυτό που με κινητοποιεί να κάνω κάτι περισσότερο για μένα, ιδιαίτερα με τα δόντια μου…».

Επίσης, δυσκολεύεται να φάει. «Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνεται να βάλω θήκες (σσ. δόντια) πριν αποκατασταθεί πλήρως το πρόσωπό μου. Δεν μπορώ να φάω πράγματα, όπως μπισκότα, μπριζόλες και ό,τι πρέπει να δαγκώσω, γιατί πονάω πολύ», τόνισε.

Δεν είχα ποτέ φυσιολογικές σχέσεις

Όπως εξομολογήθηκε η 35χρονη γυναίκα, λόγω της εμφάνισής της δεν είχε φυσιολογικές σχέσεις, όπως όλες οι κοπέλες. Μέχρι που βρήκε την ευτυχία στο πρόσωπο του 44χρονου Μάθιου.

Είναι μαζί 11 χρόνια, μετά τον χωρισμό της Τζανίν από τον πατέρα των δύο κοριτσιών της. «Στην αρχή ξεκίνησε ως φιλία. Μία μέρα στάθηκε δίπλα μου στη στάση του λεωφορείου και συζητήσαμε. Από τότε είμαστε μαζί», ανέφερε η Τζανίν.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε πέρυσι και είναι πολύ ευτυχισμένο.

Τώρα η 35χρονη κοπέλα εναποθέτει τις ελπίδες της στην αυθεντία ενός Αμερικανού χειρουργού, τόσο για την αποκατάσταση του προσώπου της, όσο και μετέπειτα της αυτοεκτίμησής της.