«Θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να πάρω πίσω το μωρό μου»: Συγκινεί ο πατέρας της 14χρονης που βρέθηκε λιπόθυμη λόγω χρήσης ναρκωτικών

Αντιδράσεις προκαλεί η υπόθεση της 14χρονης που  εντοπίστηκε λιπόθυμη την περασμένη Τετάρτη στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία αφού έκανε χρήση ναρκωτικών. Η νεαρή ακολούθως μεταφέρθηκε στις Πρώτες Βοήθειες όπου παραλήφθηκε από τη Στέγη Νεανίδων, απ’ όπου και διέφυγε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», οι αρμόδιοι της Στέγης Νεανίδων κλήθηκαν να την παραλάβουν σε άσχημη κατάσταση, κάτι που συνέβη για πολλοστή φορά αφού όπως αναφέρεται αδυνατούν να βοηθήσουν περεταίρω. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η 14χρονη είχε παραπεμφθεί το προηγούμενο διάστημα στο παιδοψυχιατρικό τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου, ωστόσο την περασμένη εβδομάδα οι λειτουργοί της Στέγης Νεανίδων όπου φιλοξενείται κλήθηκαν και την παρέλαβαν. Εγκατέλειψε και πάλι τη Στέγη το περασμένο Σάββατο όπου δεν μπορούν να την κρατήσουν εκεί.  Εντοπίστηκε την Τρίτη, παραδόθηκε στη Στέγη, αλλά ξανάφυγε για να βρεθεί την Τετάρτη λιπόθυμη στο δρόμο. Σημειώνεται ότι η 14χρονη πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής της σε Στέγες αφού δεν βρέθηκε ανάδοχη οικογένεια για να αναλάβει τη φροντίδα της.

«Θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να πάρω πίσω το μωρό μου. Αν μπορούσα να γυρίσω τον κόσμο ανάποδα θα το έκανα» δηλώνει ο πατέρας της

Ο βιολογικός πατέρας του 14χρονου κοριτσιού που βρέθηκε σε λιπόθυμη κατάσταση στην οδό Λήδρας μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών δίνει τη δική του εξήγηση. «Θα κάνω ότι είναι δυνατόν να πάρω πίσω το μωρό μου».

Ο πατέρας της 14χρονης που για ευνόητους λόγους δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του, μίλησε στη μεσημβρινή εκπομπή του SIGMA «Μεσημέρι και Κάτι» και έδωσε τη δική του εξήγηση. Επισημαίνοντας ότι αν και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κινηθεί νομικά κατά του Γραφείου Ευημερίας, εντούτοις θα πράξει ότι είναι δυνατόν για να πάρει πίσω το μωρό του.

«Θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να πάρω πίσω το μωρό μου. Αν μπορούσα να γυρίσω τον κόσμο ανάποδα θα το έκανα» είπε.

Και εξήγησε ότι μετά και το πρόσφατο συμβάν έχει αποδειχθεί πως εάν καθυστερήσει να το πράξει, ίσως το παιδί του να μην έχει την καλύτερη κατάληξη.

Ο πατέρας της μικρής, που η ιστορία της -που έφερε χθες στο φως η εφημερίδα «Φιλελεύθερος»- συγκλόνισε το παγκύπριο, κατηγόρησε το Γραφείο Ευημερίας ότι τον κρατούσε μακριά από τα παιδιά του, χωρίς λόγο και δικαιολογία. «Δόθηκαν σε ανάδοχες οικογένειες, που δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα να γυρίσουν πίσω στη Στέγη τα παιδιά».

Σύμφωνα, πάντα, με τα όσα λέει ο ίδιος μιλώντας στο SIGMA, το διάταγμα για να του πάρουν τα παιδιά βγήκε ερήμην του, καθώς το Γραφείο Ευημερίας τον συμβούλευσε να μην είναι καν παρών στο δικαστήριο. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι το Γραφείο Ευημερίας τού πήρε τα παιδιά λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και για χρόνια δεν τού έδινε καμιά απάντηση για το πού βρίσκονταν, παρά τις προσπάθειες του να λάβει πληροφορίες.