Τα πιο όμορφα ονόματα για το μωρό σας σύμφωνα με τους επιστήμονες

Τα πιο όμορφα ονόματα για το μωρό σας σύμφωνα με τους επιστήμονες

Μια λίστα με τα ομορφότερα ονόματα για ένα μωρό κυκλοφόρησε μόλις, η οποία προέκυψε έπειτα από συνεργασία του βρετανικού βρεφικού site My 1st Years με τον καθηγητή Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Birmingham Dr. Bodo Winter. Για τη δημιουργία της λίστας οι ειδικοί βασίστηκαν στους ηχητικούς συμβολισμούς, με την έννοια ότι κάποιοι ήχοι “ακούγονται” καλύτερα από άλλους, λόγω των λέξεων με τις οποίες συνδέονται. Επιπλέον, κάποιοι ήχοι παραπέμπουν σε ευχάριστες υφές και οσμές.

Οι αναλυτές, καθώς είναι Βρετανοί, ανέλυσαν ονόματα που συνηθίζονται στη Μ.Βρετανία, ενώ ασχολήθηκαν και με ονόματα των ΗΠΑ. Ωστόσο, πολλά από αυτά ακούγονται και στην ελληνική γλώσσα.

Τα πιο ωραία ονόματα

Ως προς τα αγορίστικα ονόματα, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το “Zayn”, το οποίο έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητό στην Γηραιά Αλβιώνα λόγω του τραγουδιστή του εδώ και χρόνια δημοφιλούς συγκροτήματος One Direction, Zayn Malik. Ακολουθούν τα ονόματα:  Louie, William και George, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί από τη βασιλική οικογένεια.

Για τα κορίτσια, δημοφιλέστερα είναι τα ονόματα, στα οποία ακούγεται έντονα το “ι”. Δηλαδή, τα Sophia, Zoe, Rosie, Sophie και Ivy.

Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ, το εύηχο όνομα για αγόρι θεωρείται το “Matthew”, το οποίο σημαίνει “δώρο Θεού”. Ακολουθούν τα Julian, William, Isaiah και Leo.

Ενώ στα κορίτσια, το όνομα Sophia καταλαμβάνει ξανά την κορυφή. Ακολουθούν τα ίδια ονόματα με αυτά της Μ. Βρετανίας, με τη διαφορά, ότι αντί για Ivy προτιμάται το Everly.

Πώς επιλέγουν οι γονείς ονόματα

O Dr. Winter εξηγεί: “Υπάρχουν πολλά πράγματα που επηρεάζουν την επιλογή ονόματος και πολλά από αυτά έχουν διερευνηθεί στην έρευνα. Για παράδειγμα, η έρευνα της Stephanie Shih δείχνει ότι οι γονείς προσπαθούν να αποφύγουν να επιλέξουν μικρά ονόματα που θα συγκρούονταν με τα οικογενειακά τους ονόματα. Για παράδειγμα, αν το επίθετο της οικογένειας αρχίζει με “Σ” καλό είναι να μην επιλέγεται ένα αντρικό όνομα που να τελειώνει σε “ς”.”

Σε κάθε περίπτωση, λέει ο ίδιος, αμέτρητοι παράγοντες, όπως η χώρα, η κουλτούρα, η ιστορία της οικογένειας μπορεί να επηρεάσουν την επιλογή ονόματος.

Πηγή: Νypost.com

Διαβάστε ακόμα:

«Δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερη μαμά»: 5χρονος αφήνει άφωνη τη θετή μητέρα του μέσα στο δικαστήριο

“Απέκτησα παιδί στα 68: Τα παιδιά και οι γιατροί μου έλεγαν να κάνω έκτρωση αλλά δεν τους άκουσα!”

Πώς γονείς παγίδευσαν παιδόφιλο καθηγητή μαθηματικών που παρενοχλούσε τα παιδιά τους