Τα ιδανικά λουλούδια σύμφωνα με τον μήνα γέννησής σας και το νόημά τους

Τα ιδανικά λουλούδια σύμφωνα με τον μήνα γέννησής σας και το νόημά τους

Τα λουλούδια είναι ο τρόπος που βρήκε η φύση να μας δείξει την αγάπη της. Λουλούδια προσφέρει ο γαμπρός στη νύφη την ημέρα του γάμου, λουλούδια προσφέρουμε στη μαμά μας τη Γιορτή της Μητέρας, αλλά και στο παιδί μας, σε μια μεγάλη επιτυχία του. Δεν είναι, όμως, πάντα εύκολο να επιλέξεις τα σωστά λουλούδια για τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Συνήθως τα διαλέγουμε σύμφωνα με την περίσταση ή το άτομο στο οποίο πρόκειται να τα προσφέρουμε.

Κι όμως, σύμφωνα με το mother.ly υπάρχουν λουλούδια κατάλληλα για κάθε μήνα γέννησης, τα οποία απομακρύνουν κάθε προβληματισμό και δίνουν την τέλεια λύση στο “τι λουλούδι να διαλέξω”. Μάλιστα, όπως οι πολύτιμοι λίθοι, το κάθε λουλούδι έχει τη δική του σημασία. Οπότε, είτε επιλέξετε κάποιο είδος σύμφωνα με τον μήνα γέννησης κάποιου είτε σύμφωνα με το νόημά τους, να είστε βέβαιοι, ότι θα έχετε βρει ένα ιδιαίτερο δώρο για το αγαπημένο σας πρόσωπο.

Δείτε παρακάτω τι εννοούμε:

Λουλούδι γέννησης Ιανουαρίου: γαρύφαλλο και γάλανθος (φωτο)

Τα γαρύφαλλα συμβολίζουν την αγάπη, την αφοσίωση και την πίστη. Οι γάλανθοι συμβολίζουν την αθωότητα, την αγνότητα και θεωρούνται σύμβολο ελπίδας, γιατί είναι τα πρώτα λουλούδια που ανθίζουν στο τέλος του χειμώνα.

Λουλούδι γέννησης Φεβρουαρίου: βιολέτα και νυχτολούλουδο (ηράνθεμο)

Οι βιολέτες αντιπροσωπεύουν τη σεμνότητα, την ταπεινοφροσύνη και την αρετή, ενώ τα άνθη του νυχτολούλουδου συμβολίζουν τη νεανική αγάπη, την αιώνια ύπαρξη και τη νεότητα. Μαζί δημιουργούν έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό για τον μήνα της αγάπης!

Λουλούδι γέννησης Μαρτίου: νάρκισσος και ασφόδελος (φωτο)

Τα λουλούδια γέννησης του Μαρτίου θεωρούνται σύμβολα ευτυχίας και ελπίδας. Παραδοσιακά οι νάρκισσοι δίνονται στις επειτείους των 10 χρόνων.

Λουλούδι γέννησης Απριλίου: μαργαρίτα και μοσχομπίζελο (φωτό)

Η μαργαρίτα συνδέεται κυρίως με την πίστη, την αγνότητα και την αθωότητα, αλλά είναι επίσης ένα λουλούδι που συνήθως χαρίζεται σε νέες μητέρες επειδή πιστεύεται ότι συμβολίζει και τη μητρότητα. Τα μοσχομπίζελα όχι μόνο έχουν ένα όμορφο χρώμα, αλλά αντιπροσωπεύουν και μια ευτυχισμένη στιγμή, ένα αντίο και ένα ευχαριστώ.

Λουλούδι γέννησης Μαΐου: Κρίνος της κοιλάδας (μιγκέ – φωτο) και κράταιγος

Τα σπάνια και ακριβά λουλούδια του κρίνου της κοιλάδας συμβολίζουν τη γλυκύτητα, την αγνότητα και την ταπεινοφροσύνη. Τα λουλούδια του κράταιγου είναι ιδιαίτερα διάσημα στην ιρλανδική μυθολογία και συμβολίζουν την προστασία και την αγάπη.

Λουλούδι γέννησης Ιουνίου: τριαντάφυλλο και αγιόκλημα

Γενικά, τα τριαντάφυλλα πιστεύεται ότι συμβολίζουν την αγάπη και το πάθος, αλλά κάθε χρώμα μπορεί να έχει τη δική του σημασία. Για παράδειγμα, το λευκό τριαντάφυλλο συμβολίζει τη φιλία και τα κόκκινα τριαντάφυλλα συμβολίζουν τη ρομαντική αγάπη. Το ανθεκτικό αγιόκλημα αντιπροσωπεύει την αφοσίωση και αιώνιους δεσμούς, καθώς και την ευτυχία και τη στοργή.

Λουλούδι γέννησης Ιουλίου: δελφίνιο (φωτο) και νούφαρα

Τα δελφίνια αντιπροσωπεύουν την αξιοπρέπεια και τη θετικότητα. Τα νούφαρα είναι σύμβολο γονιμότητας και αγνότητας και, επειδή φυτρώνουν από τη λάσπη, συμβολίζουν τη φώτιση και την αναγέννηση.

Λουλούδι γέννησης Αυγούστου: γλαδιόλες και παπαρούνα

Οι γλαδιόλες συμβολίζουν τη δύναμη και την ηθική ακεραιότητα. Η παπαρούνα έχει διαφορετικές έννοιες σε όλο τον κόσμο, αλλά γενικά συνδέεται με χαλάρωση, θεραπεία και ελπίδα για ένα ειρηνικό μέλλον.

Λουλούδι γέννησης Σεπτεμβρίου: Άστερ/ατράκι (φωτο) και Ιπομέα/πρωινή χαρά

Τα λουλούδια άστερ αντιπροσωπεύουν την ανδρεία, τη σοφία και την πίστη. Οι πρωινές χαρές συμβολίζουν τη στοργή και την ουσία της ζωής. Τα μωρά του Σεπτεμβρίου θεωρούνται συχνά στοργικά, ταπεινά και αυθόρμητα.

Λουλούδι γέννησης Οκτωβρίου: κατιφές (φωτο) και κόσμος

Πιστοί στην ηλιόλουστη φύση τους, οι κατιφέδες αντιπροσωπεύουν τον ανατέλλοντα ήλιο, την αισιοδοξία και την ευημερία. Το κόσμος συμβολίζει την ειρήνη και την αρμονία. Συχνά επιλέγονται ως έκφραση αιώνιας αγάπης και συνδέονται με επετείους γάμου δύο ετών.

Λουλούδι γέννησης Νοεμβρίου: χρυσάνθεμο

Αυτά τα λουλούδια συμβολίζουν τις ευχές και πιστεύεται ότι φέρνουν καλή τύχη. Καλλιεργήθηκαν για πρώτη φορά στην Κίνα του 15ου αιώνα.

Λουλούδι γέννησης Δεκεμβρίου: νάρκισσος και πουρνάρι

Ο νάρκισσος έχει πολλούς διαφορετικούς τύπους, αλλά το λουλούδι γέννησης του Δεκεμβρίου προσδιορίζει τη λευκή επιταγή. Αντιπροσωπεύει την αναγέννηση, την αναζωογόνηση, την πίστη και τη ματαιοδοξία. Παρόλο που τα πουρνάρια δεν είναι τεχνικά λουλούδι, ο θάμνος πουρνάρι συνδέεται παραδοσιακά με τον εορταστικό μήνα των διακοπών. Συμβολίζουν τη φιλία και την πιστή αγάπη.

Διαβάστε ακόμα:

Βρήκαμε τα 5 ζαχαροπλαστεία της Κύπρου που «απογειώνουν» τη γλύκα των Χριστουγέννων

Χρυσή επιστροφή: Η Γκλόρια Εστέφαν τραγουδά χριστουγεννιάτικα με τον εγγονό και την κόρη της! (video)

Τι είναι οι πυρετικοί σπασμοί και πώς θα τους αντιμετωπίσω