Τα νέα μέτρα επηρεάσαν και το ROBOTEX CYPRUS – Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις για το 2020

Ακυρώνονται όλες οι δραστηριότητες του ROBOTEX CYPRUS, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης.

Αναλυτικά, η Συντονιστική Επιτροπή τουROBOTEX CYPRUS, σύμφωνα με ανακοίνωση που  ROBOTEX CYPRUS συνήλθε έκτακτα και μελέτησε την κατάσταση όπως έχει δημιουργηθεί σε σχέση με την πανδημία:

  • Είδε με προσοχή το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη συνέντευξη του Υπουργού Υγείας της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2020.
  • Υπενθυμίζει την πάγια θέση της Επιτροπής όπως αναφερόταν στις ανακοινώσεις ότι η διοργάνωση ROBOTEX ROADSHOW θα υλοποιηθεί «δεδομένου ότι οι επιδημιολογικές συνθήκες θα το επιτρέπουν και  τα διατάγματα της πολιτείας θα το καθιστούν πρακτικά εφικτό»..
  • Θεωρεί ότ οι πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις με τη δραματική αύξηση  των κρουσμάτων και τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν καθιστούν εφικτή τη διοργάνωση των δραστηριοτήτων του ROBOTEX ROADSHOWπου είχαμε προγραμματίσει για την περίοδο 15 Νοεμβρίου – 6  Δεκεμβρίου 2020.

Ως εκ τούτου:

  • λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη την έκκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο διάγγελμα του και
  • με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο γενικά και ειδικά απέναντι στους συνεργάτες μας εκπαιδευτές ρομποτικής, τους ρομποτιστές όλων των ηλικιών που έκαναν εγγραφή και προετοιμάστηκαν για συμμετοχή στο ROBOTEX ROADSHOW και τους γονείς τους

η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα όπως όλες οι δραστηριότητες του ROBOTEX ROADSHOW 2020 ακυρωθούν.

Από τις αρχές του καλοκαιριού, όταν το πρώτο κύμα της πανδημίας είχε «κοπάσει» και σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπαιδευτές ρομποτικής, η ομάδα του Robotex  Cyprus είχαμε εργαστεί εντατικά για να προσαρμόσουμε τη διοργάνωση προς όφελος των εκπαιδευόμενων ρομποτιστών.

Ακόμα και στις αρχές Σεπτεμβρίου, που τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας επέτρεπαν συμμετοχή  μέχρι μόνο 50 άτομα στις συναθροίσεις (έτσι καθορίζονται από το Υπουργείο Υγείας οι διοργανώσεις των διαγωνισμών), είχαμε ετοιμάσει με προσομοίωση ένα λεπτομερές πρόγραμμα υλοποίησης του διαγωνισμού.

Γνώμονας η ασφάλεια των συμμετεχόντων

Με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία όλων των συμμετεχόντων, ετοιμάστηκε επίσης σχετικό λεπτομερές πρωτόκολλο και έγιναν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες.

Σύντομα θα ανακοινώσουμε διαδικτυακά σεμινάρια για τους εκπαιδευτές και σας καλούμε να προτείνετε θέματα για τα οποία θέλετε να οργανώσουμε εκπαιδεύσεις.

Ενθαρρύνουμε όλους τους εκπαιδευτές να συνεχίσουν, με υπομονή και επιμονή, την εκπαίδευση σε όλα τα θέματα με τα οποία ασχολούνται λαμβάνοντας σχολαστικά όλα τα μέτρα και προφυλάξεις που αποφασίζει το Υπουργείο Υγείας.

Ευχαριστούμε  θερμά  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έθεσε τη διοργάνωση υπό την αιγίδα του. Ευχαριστούμε επίσης τους προπονητές ρομποτικής, τους χορηγούς της διοργάνωσης για τις γενναίες εισφορές τους και τους εθελοντές μας για τη συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν όλο αυτό το διάστημα.

Ελπίζουμε πως θα πάνε όλα καλά και θα επανέλθουμε σύντομα στην ομαλότητα ώστε να σας έχουμε όλους μαζί μας σε κανονική διοργάνωση ROBOTEX όπως την έχετε αγαπήσει και αναδείξει στη μεγαλύτερη διοργάνωση ρομποτικής στην Κύπρο.