Τα μωρά του Αυγούστου: 5+1 χαρακτηριστικά που τα κάνουν τόσο ξεχωριστά

Όλα τα παιδάκια είναι ξεχωριστά και διαφορετικά. Το καθένα αναπτύσσει το δικό του χαρακτήρα και τις δικές του δεξιότητες.

Επιστημονικές έρευνες έχουν -κατά καιρούς- δείξει, ότι τα μωρά που έχουν γεννηθεί τον Αύγουστο έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

Είναι πιο χαρούμενα

Εάν πιστεύετε ότι το αυγουστιάτικο μωράκι σας χαμογελά συνεχώς, τότε έχετε δίκιο. Έρευνα του Πανεπιστημίου Vanderbilt University έχει δείξει ότι αυτό έχει ρίζες στη βιταμίνη D, στην οποία εκτίθεται η κοιλιά της μαμάς. Επίσης, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το βιολογικό ρολόι ενός μωρού το καλοκαίρι του δίνει μία πιο «ηλιόλουστη» ψυχολογική διάθεση.

Είναι πιο μεγάλα και γεροδεμένα

Έρευνα του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ έδειξε ότι τα μωρά που γεννιούνται τον Αύγουστο (αλλά και γενικότερα το καλοκαίρι) δύνανται να γεννηθούν βαρύτερα και να γίνουν στο μέλλον ψηλότερα σε σχέση με τα μωρά που γεννιούνται άλλους μήνες. Η διαφορά αυτή στο μέγεθος οφείλεται στο γεγονός (ξανά) ότι οι μητέρες είναι περισσότερο εκτεθειμένες στη βιταμίνη D λόγω του ήλιου τους καλοκαιρινούς μήνες, κάτι που ωφελεί στην ανάπτυξη των παιδιών. Μαλιστα, σύμφωνα με την έρευνα στα κορίτσια που γεννιούνται καλοκαίρι, η εφηβεία τους τείνει να ξεκινήσει αργότερα.

Έχουν αυτοπεποίθηση, να είναι ισχυρά και οργανωτικά

Τα μωρά του Αυγούστου, είτε Λέοντες, είτε Παρθένοι -και γενικότερα όσοι ανήκουν σε αυτά τα ζώδια- είναι χαρισματικά, περήφανα, με δύναμη ψυχική και σωματική, καθώς και με ισχυρή θέληση. Οι Παρθένοι, μάλιστα, είναι ιδιαίτερα οργανωτικοί και της λεπτομέρειας, αξιόπιστοι, έξυπνοι και πρακτικοί άνθρωποι.

Είναι γεννημένοι ηγέτες

Μην σας εκπλήξει, αν το αφεντικό σας είναι γεννημένο Αύγουστο. Σύμφωνα με επιστήμονες, οι άνθρωποι που γεννιούνται αυτόν τον μήνα γίνονται εκ φύσεως ισχυροί ηγέτες, λόγω της χαρισματικής τους προσωπικότητας και της αυτοπεποίθησής του. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον Μπαράκ Ομπάμα, την Μητέρα Τερέζα, τον Λίντον Τζόνσον, τον Γουόρεν Μπάφετ… Μήπως το παιδί σας είναι ο επόμενος ηγέτης;

Γίνονται έξυπνα, αλλά δύσκολα παιδιά

Τα παιδιά του Αυγούστου συνδυάζουν την εξυπνάδα με το πείσμα και αυτό τα κάνει ασταμάτητα. Αν έχετε ένα τέτοιο παιδί να περιμένετε να πάρετε περισσότερα μαθήματα από αυτό, από ό,τι να τού δώσετε!

Έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ψυχικό νόσημα

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι και σε αυτήν την περίπτωση λόγω της αυξημένης πρόσληψης βιταμίνης D από την μητέρα τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, τα μωρά παρουσιάζουν υγιή ανάπτυξη και έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διπολική διαταραχή ή σχιζοφρένεια.

Γίνονται καλοί δάσκαλοι

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί Αύγουστο είναι ιδιαίτερα χαρισματικά εντός και εκτός της σχολικής αίθουσας. Συνήθως γίνονται καλοί δάσκαλοι, καθώς έχουν στο αίμα τους την έννοια της αρχής και της διδαχής.

Πηγές: redtri.com, redbookmag.com

Διαβάστε επίσης:

Κύπρια ηθοποιός περιμένει το πρώτο της μωρό – Οι τρυφερές φωτό με τον υπέρηχο

4χρονη τυφλώθηκε από ατύχημα με πατίνι – Τι πρέπει να προσέχετε

Ένα μικρό καρχαριάκι «πιάστηκε» στη Λεμεσό – Δείτε εικόνες και βίντεο