Τα μωρά που γεννιούνται Δεκέμβριο είναι ξεχωριστά, λένε οι επιστήμονες

Πολλοί γονείς, αν είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν, θα προτιμούσαν να μη γεννήσουν Δεκέμβριο, για διάφορους λόγους: Επειδή είναι Χειμώνας, έχει κρύο, κυκλοφορούν ιώσεις, τα γενέθλια θα συμπίπτουν με τις Γιορτές και το παιδί θα παίρνει μόνο ένα δώρο, τα μαιευτήρια ίσως υπολειτουργούν και –κάτι που ίσως σκέφτονται οι λιγότεροι- στο σχολείο, το παιδί θα είναι από τα μικρότερα μέσα στην τάξη.

Δεν είναι, όμως, πάντα στο χέρι μας το πότε θα φέρουμε το μωρό μας στον κόσμο, και -αν κρίνουμε από αυτά που λένε οι επιστήμονες- ο Δεκέμβριος στην πραγματικότητα είναι πολύ καλός μήνας!

Καταρχάς, τον Δεκέμβριος γεννιούνται στατιστικά τα λιγότερα μωρά, κάτι που τα κάνει έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερα! Έπειτα, πολλά από τα παιδιά που γεννιούνται Δεκέμβριο (κυρίως αγόρια) είναι αριστερόχειρες. Στατιστικά, τα παιδιά αυτά τείνουν να ζουν περισσότερο, ακόμα και μετά τα 105 χρόνια (!), συγκριτικά με ανθρώπους που έχουν γεννηθεί άλλους μήνες.

Άρθρο του Guardian αναφέρει, ότι τα μωρά του Δεκεμβρίου έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν… οδοντίατροι (!) Ενώ άλλο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Motherly λέει, ότι τείνουν να ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί, αλλά και να πηγαίνουν για ύπνο νωρίτερα το βράδυ.

Λιγότερο επιστημονικά τώρα, αν το παιδί σας γεννήθηκε Δεκέμβριο είναι είτε Τοξότης, άρα ένα εξαιρετικά εξωστρεφές άτομο που του αρέσει να ταξιδεύει, είτε Αιγόκερως, άρα πολύ αποφασιστικό και εξυπηρετικό.

Και κάτι ακόμα: Τι ωραία να κλείνει ο χρόνος με τα γενέθλια του πιο σημαντικού ανθρώπου στη ζωή σου!

Πηγή: scarymommy.com