Συγκινεί ο μικρός Λάμπρος: Ζωγραφίζει τα πιο δυνατά μηνύματα για τα παιδιά του Καραϊσκάκειο

Ο 9χρονος Λάμπρος Καλλένος ζει μόνιμα μαζί με τους γονείς του στο Ισραήλ, αφού πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, ένα από τα τέσσερα παιδιά στον κόσμο που δίνουν μάχη με αυτήν τη νόσο.

Σήμερα ο Λάμπρος εμπνευσμένος από την μάσκα του Καραισκάκειου Ιδρύματος αποφάσισε να ζωγραφίσει ώστε να δώσει δύναμη σε άλλα παιδιά που παλεύουν για την ζωή τους.

Ο μικρός Λάμπρος Καλλένος  λέει πως αγαπημένα του μαθήματα είναι τα Μαθηματικά, η Επιστήμη, η Γεωγραφία αλλά πιο πολύ η Τέχνη.

«Είδα την μάσκα και ρώτησα». Όταν έμαθε ότι η μάσκα φτιάχτηκε για να βοηθήσει αποφάσισε να ζωγραφίσει και αυτός για τον ίδιο λόγο.

Ο πατέρας του, Παντελής Καλλένος, είπε πως ο Λάμπρος είναι αυτός που μας δίνει τη δύναμη να βρισκόμαστε εδώ που είμαστε σήμερα.

«Ο χαρακτήρας του, η δύναμή του, η θετικότητά του.Το ότι ονειρεύεται και έχει στόχους, όλα αυτά μας δίνουν δύναμη. Ο Λάμπρος γνωρίζει τα πάντα για την κατάσταση της υγείας του», είπε.

Αυτό διάστημα, η κατάσταση του Λάμπρου είναι σταθερή και βρισκόμαστε σε ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία του κόσμου. «Βλέπουν ότι υπάρχει κάτι που θα βελτιώσει την κατάσταση της υγείας του αλλά ακόμη το επεξεργάζονται».

Η οικογένεια έχει ακόμα ένα παιδάκι. «Είχαμε πάντα βοήθεια από την Κυβέρνηση. Οικονομικά είμαστε σε μια κατάσταση που μπορεί να μας πάρουν το σπίτι αλλά δεν θέλουμε να βγούμε από τον στόχο που έχουμε εδώ. Σημασία έχει να γίνει ο Λάμπρος καλά. Έχουμε τεράστιες ανάγκες αλλά ο στόχος μας είναι το παιδί μας».