Συγκινεί ο Μ. Θεοδώρου: Πουλά το χειροποίητο βιολί του για να συγκεντρωθούν χρήματα για τον 8χρονο Λούκα!

Σε μια  αλτρουιστική  πράξη προέβη ο Ιατρικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, Μάριος Θεοδώρου ώστε να μαζευτεί το ποσό για τη θεραπεία του μικρού μαχητή, Λούκα Σταύρου, ο οποίος χρειάζεται να μεταβεί στο εξωτερικό μαζί με τους γονείς του μετά την διάγνωση ότι πάσχει από λευχαιμία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Θεοδώρου ανέφερε πως διαθέτει  προς πώληση ένα χειροποίητο μοναδικό βιολί από ξύλο ελιάς στην τιμή των 2.000 ευρώ. Το εν λόγω κομμάτι παίζει κανονικά ενώ παράλληλα έχει καλύτερο ήχο, όπως το ηλεκτρικό βιολί. Αυτό το ποσό θα δοθεί συνέχισε  στο μικρό Λούκα  Σταύρου ο οποίος δίνει τον δικό του αγώνα με τη λευχαιμία.

Οι γονείς του Λούκα έχουν άλλα τρία παιδιά

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδώρου το βιολί το έφτιαξε πριν τρία χρόνια , χωρίς ο σκοπός του να είναι η πώληση. Το έφτιαξα  συνέχισε, ερασιτεχνικά σημειώνοντας πως ότι έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής τα κρατάει για το σπίτι του ή τα προσφέρει ως δώρα.  Ευχήθηκε επίσης όπως ο  μικρός Λουκάς να καταφέρει να μεταβεί στο εξωτερικό μαζί με τους γονείς του.

Ερωτηθείς για το χρόνο της κατασκευής του ανέφερε πως χρειάστηκαν πάνω από 60 ώρες δουλειάς. Την τέχνη της κατασκευής χειροποίητων μουσικών οργάνων την έπαθε μόνος του, μετά την αναζήτηση κομματιών ξύλου στη φύση. Μόλις είπε βρήκε το συγκεκριμένο κομμάτι ξύλου, αποφάσισε όπως το χρησιμοποιήσει για την κατασκευή του βιολιού.είπε πως αυτό θα το κάνει βιολί.

Σημειώνεται πως παρόλο που το Κράτος έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το ποσό της θεραπείας του μικρούλη Λούκα εντούτοις οι γονείς  του που έχουν άλλα τρία παιδιά, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο τεράστιο ποσό που θα χρειαστεί η μετάβαση τους εκεί. Ο κ. Θεοδώρου που είναι Ιατρικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς από το 2006 κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν μαζί στου στο τηλέφωνο 99- 393 226.

Βρέθηκε ήδη αγοραστής για το βιολί του μ. Θεοδωρου!

Ο πατέρας του μικρού Λούκα ανέφερε στο ΣΙΓΜΑ: «Τέτοιες πράξεις, όπως του γιατρού Μάριου Θεοδώρου ειλικρινά μας σκλαβώνουν. Όταν δοκιμάζεται η οικογένεια σου και αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν με μοναδικό γνώμονα την αγάπη δεν έχεις λόγια να τους ευχαριστήσεις. Καλά Χριστούγεννα σε όλους, ευχόμαστε τη νέα χρονιά όλοι να έχουμε υγεία και να απαλλαγούμε από ασθένειες και πανδημίες».

Σήμερα, αν και το χειροποίητο βιολί είχε κοστολογηθεί στις €2000, οικογένεια από τη Λευκωσία επικοινώνησε με τον γιατρό Μάριο Θεοδώρου και προσφέρθηκε να αγοράσει το βιολί στην τιμή των €3000.

Διαβάστε ακόμα:

Πάφος: Μεθυσμένη ανήλικη αποπειράθηκε να διαρρήξει αστυνομικό σταθμό

Δύτες έκαναν Χριστούγεννα στον βυθό της θάλασσας – Δείτε πού

Πώς αυτός ο σκύλος έσωσε τη ζωή του μωρού προειδοποιώντας ξανά και ξανά τους γονείς