«Σχολείο με πατούσες»: Ένα δημοτικό με 19 μαθητές και 30 γάτες – Η απίθανη ιδέα της δασκάλας

«Σχολείο με πατούσες»: Ένα δημοτικό σχολείο με 19 μαθητές και 30 γάτες - Η απίθανη ιδέα της δασκάλας

Καταφύγιο για περίπου 30 γάτες έχει γίνει ένα σχολείο στη δυτική Τουρκία, όπου φοιτούν 19 μαθητές, και έτσι, τα αιλουροειδή παρακολουθούν τα μαθήματα, μετακινούνται με άνεση στους χώρους του και παίζουν με τα παιδιά στα διαλείμματα.

Οι Αλατζά, Λογιά, Γκετσέ, Γκιουνές, Ουζούμ, Τοσίμπα και Πάνθηρας μερικές από τις γατούλες που μοιράζονται με τους μαθητές την τάξη τους στο μονώροφο κτίριο όπου στεγάζεται το Δημοτικό Ανταγκιουρέ.

Το σχολείο, το οποίο βρίσκεται σε συνοικία της περιφέρειας Μπεϊντάγ της επαρχίας της Σμύρνης, διέθετε μια άδεια αποθήκη που τώρα χρησιμοποιείται ως καταφύγιο για τις γάτες.

Η απίθανη ιδέα της δασκάλας

Η δασκάλα Εβρίμ Μουτλουάι η οποία διδάσκει περίπου 16 χρόνια, μετέτρεψε την αποθήκη σε ένα άνετο σπίτι για τις γάτες, στο πλαίσιο του πρότζεκτ της με τίτλο «Σχολείο με Πατούσες»,  που έχει στόχο να αυξήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τα μαθήματα μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

«Όταν ήρθα εδώ, το πρώτο πράγμα που διαπίστωσα ήταν μια αρνητική διάθεση των μαθητών για το σχολείο, κυρίως εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας. Σκέφτηκα τι θα μπορούσα να κάνω γι’ αυτούς. Είχα μερικούς μαθητές που δεν έρχονταν στο μάθημα. Εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή τους χάρη στον δεσμό που ανέπτυξαν με τις γάτες κι έτσι συνέχισαν να έρχονται στο σχολείο», 

Το πρότζεκτ -όπως εξηγεί η ίδια- βοηθάει ακόμη τους μαθητές να αποκτήσουν αίσθηση ευθύνης, καθώς πρέπει να φροντίζουν και να ταΐζουν τις γάτες. Υπάρχει ένας πολύ ισχυρός δεσμός αγάπης ανάμεσα στις γάτες και στους μαθητές.

Με άλλα λόγια, παιδιά που δεν ήθελαν να έρχονται στο σχολείο, άρχισαν να επισκέπτονται το καταφύγιο ακόμη και τα σαββατοκύριακα για να περιποιηθούν τις γάτες και να καθαρίσουν τον χώρο. Ανέπτυξαν μια θετική διάθεση απέναντι στο σχολείο.

Η Μουτλουάι περνάει χρόνο οργανώνοντας δραστηριότητες προς όφελος της προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης των μαθητών και επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην αγάπη για τη φύση και τα ζώα.

«Κανένας δεν παθαίνει κάτι από ένα παιδί που αγαπάει τη φύση και τα ζώα», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Λεωνίδας Μαλένης, ο ποιητής του «Χρυσοπράσινου Φύλλου» – Ακούστε το από παιδική χορωδία

13χρονη νίκησε τη λευχαιμία χάρη σε μία επαναστατική θεραπεία που γεννά ελπίδες

Έρχονται τα Strep Test – Ποια μέτρα εξετάζονται για τον στρεπτόκοκκο Α’