Στήθος κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και μπέικον – Το φαγητό που θα λατρέψει η οικογένειά σας

Αναρωτιέστε τι θα μαγειρέψετε σήμερα; Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για γεμιστό κοτόπουλο με σπανάκι, μπέικον και… αγκινάρα! Ανατρεπτικό, νόστιμο και θρεπτικό το φαγητό για σήμερα, θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.

Διαβάστε ακόμη: Αυτή τη συνταγή για λεμονάτο κοτόπουλο με παρμεζάνα θα την φτιάξετε σήμερα κιόλας

Υλικά

4 στήθη κοτόπουλου (χωρίς κόκκαλο)

115γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου και ελαφρώς χτυπημένο

½ της κούπας κατεψυγμένο σπανάκι, στεγνό

1/3 της κούπας ψιλοκομμένη αγκινάρα (οι καρδιές)

1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα

4 λωρίδες μπέικον, κομμένες σε μικρότερες λωρίδες

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 πρέζα flakes κόκκινης πιπεριάς (προεραιτικά)

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο. Στρώστε ένα ρηχό ταψί με αλουμινόχαρτο. Ανοίξτε το κοτόπουλο στη μέση, χωρίς να το κόψετε από άκρη σε άκρη. Αλατοπιπερώστε το και τοποθετήστε το πάνω στο ταψί.

Σε ένα μπολ αναμείξτε το τυρί κρέμα, το σπανάκι, τις αγκινάρες και μισή κούπα τυρί μοτσαρέλλα. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε και τις flakes κόκκινης πιπεριάς. Γεμίστε τα στήθη κοτόπουλου με το μείγμα και τις λωρίδες μπέικον. Λαδώστε ελαφρώς την επιφάνεια και πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Ψήστε μέχρι το κοτόπουλο να γίνει καλά και το μπέικον τραγανιστό, περίπου 35 λεπτά.

κεντρική φωτό: delish.com