«Στις στρατιές των αγγέλων»: Συγκλονίζουν τα λόγια αποχαιρετισμού στον 11χρονο Λάμπρο (εικόνες)

«Καλό ταξίδι στο φως»: Συγκλονίζουν οι αποχαιρετισμοί στον 11χρονο Λάμπρο

Παγκύπρια θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του μικρού Λάμπρου Καλλένου, ο οποίος από τα πρώτα στάδια της ζωής του έδινε σκληρή μάχη με μια σπάνια ασθένεια.

Σύσσωμος ο πολιτικός και όχι μόνο κόσμος, αποχαιρετά τον μικρή μαχητή ζωής, τον άγγελο της Κύπρου.

Δεκάδες μηνύματα κατακλύζουν από χθες το βράδυ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Λάμπρος Καλλένος μπορεί να «έφυγε», άφησε όμως πίσω του μια λαμπρή ιστορία δύναμης, πίστης και ελπίδας.

Ανάμεσα σε όσους αποχαιρέτισαν τον μικρό Λάμπρο είναι η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου, ο πρώην υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο βουλευτής Ευθύμιος Δίπλαρος,  ο Ιδρυτής του “M. Eliades & Partners LLC”, Στέλιος Ηλιάδης, ο σύμβουλος του Προέδρου Αναστασιάδη, Βίκτωρ Παπαδόπουλος, ο ΑΠΟΕΛ, αλλά και απλός κόσμος που γνώρισε από κοντά αυτό το υπέροχο παιδί.


Το 11χρονο αγόρι είχε διαγνωστεί με μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, την Kaposi Lymphangiomatosis, η οποία δημιουργεί υγρά που καταστρέφουν τα ζωτικά όργανα του σώματός του, ενώ βρισκόταν σε νοσοκομείο στο Ισραήλ, όπου δεχόταν θεραπεία.

Ο Λάμπρος ενώ έδινε γενναία μάχη ποτέ δεν σταμάτησε να ζωγραφίζει, να δημιουργεί και να συγκεντρώνει με αυτόν τον τρόπο έσοδα και για άλλα παιδιά που αγωνίζονται με σπάνιες και δύσκολες ασθένειες.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος: Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 11χρονος Λάμπρος Καλλένος

Ρωσία: Μακελειό σε σχολείο – Τουλάχιστον 7 νεκροί, ανάμεσά τους μαθητές

Στήριξε κι εσύ τα παιδιά και νέους με χρόνιες παθήσεις σε μία γιορτή γεμάτη παιχνίδι και ψυχαγωγία