Τις ικανότητές της στην κουζίνα έδειξε η Άννα Βίσση και έφτιαξε μια γλυκύτατη πάστα-φλώρα για καλό σκοπό.
Διαβάστε ακόμη: «Με τάισε κοκκινιστό με το ζόρι»: Η Άννα Βίσση στην κουζίνα με την μαμά της! (φωτογραφία)
Αποδεχόμενη την πρόκληση της Χριστιάνας Αριστοτέλους, για το Ίδρυμα “Sofia For Children”, η αγαπημένη καλλιτέχνιδα μοιράστηκε την παρασκευή της πάστα-φλώρα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και μαζί και τη συνταγή της, την οποία σας παρουσιάζουμε παρακάτω:
Η πάστα-φλώρα της Άννας Βίσση
Υλικά
Μαρμελάδα βερύκοκο η βύσσινο 250 γρ.
1/2 φλυτζάνι βούτυρο γάλακτος 3. 1 κ.σ ζάχαρη
1.1/2φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό 6. 1/2 κς κονιάκ 7
Χυμό από 1/2πορτοκάλι 8
Ξύσμα από 1/2πορτοκάλι
3/4 κγ baking powder
Εκτέλεση: Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό (ή στο χέρι ή σε μίξερ). Προσθέτουμε το κονιάκ, τον χυμό πορτοκάλι, το baking powder και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη κρατάμε χωριστά λίγη ζύμη για γαρνίρισμα στο τέλος και στρώνουμε την υπόλοιπη ζύμη σε στρογγυλή ή οβάλ φόρμα. Απλώνουμε τη μαρμελάδα και διακοσμούμε με ό,τι σχέδιο θέλουμε με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθοντας λωρίδες Ψήνουμε σε 200-250 βαθμούς, για περίπου 30 με 40 λεπτά.
Η πρόκληση του Sophia Foundation
Το Sophia Foundation δημιούργησε μια νέα πρόκληση με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη, όπου καλεί αρκετούς συνεργάτες του ιδρύματος να φτιάξουν το αγαπημένο τους γλυκό, να μοιραστούν την συνταγή δημόσια και στη συνέχεια ο κάθε ένας από εμάς να κάνει τη δική του εισφορά.