Σπαρακτική εικόνα: 4χρονο παιδί μπαίνει ολομόναχο σε καραντίνα (video)

Σπαρακτική εικόνα: 4χρονο παιδί μπαίνει ολομόναχο σε καραντίνα (video)

Τον γύρο του κόσμου κάνει η συγκλονιστική εικόνα ενός 4χρονου παιδιού στην Κίνα που αναγκάζεται να μπει σε καραντίνα μόνο του και να αποχωριστεί τους δικούς του, αφού διαγνώστηκε με κορωνοϊό, μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

Καλυμμένο με μία λευκή στολή από το κεφάλι μέχρι τα πόδια, το παιδάκι κουβαλάει τις αποσκευές του που έχουν μέγεθος όσο το μισό του σώμα και μπαίνει στο διάδρομο του νοσοκομείου και φτάνει σε μια αίθουσα αξονικής τομογραφίας – μόνο του.

Σύμφωνα με το CNN, η ανατριχιαστική σκηνή καταγράφηκε από νοσοκόμα σε νοσοκομείο καραντίνας στην πόλη Putian, που βρίσκεται στο επίκεντρο της εξάπλωσης της πανδημία στην Κίνα, με την παραλλαγή Δέλτα να κυριαρχεί.

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκφράσει τη θλίψη τους για τη μοναξιά που καλείται να αντιμετωπίσει το παιδάκι, αφότου οι εικόνες αυτές έγιναν viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βίντεο αποτελεί μια συγκλονιστική υπενθύμιση του ανθρώπινου κόστους της πολιτικής της Κίνας για την πολιτική zero-Covid, με ιδιαίτερα σκληρά μέτρα να εφαρμόζονται στην είδηση νέων κρουσμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Εικόνα που ραγίζει καρδιές: Δύο μικρά αδελφάκια εγκαταλελειμμένα στην όχθη ποταμού (φωτό)

Για εκείνους τους γονείς που δεν έζησαν την πρώτη μέρα του σχολείου του παιδιού τους