Σοκ στη Λεμεσό: 4χρονος τραυματίστηκε την ώρα που έπαιζε στο νηπιαγωγείο του (φωτογραφίες)

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένα 4χρονο αγόρι το απόγευμα της Τετάρτης, 22 Μαΐου, μετά από τραυματισμό που υπέστη στο κοινοτικό νηπιαγωγείο Παρεκκλησιάς στη Λεμεσό.

Το παιδί, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην πολυκλινική “Υγεία” όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη πλαστική επέμβαση για αποκατάσταση του μυός του βλεφάρου, με τους ιατρούς να αναφέρουν ότι από θαύμα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Δεν ήταν το πρώτο περιστατικό τραυματισμού

Το περιστατικό με τον τραυματισμό παιδιού στο συγκεκριμένο σχολείο, δεν ήταν το πρώτο, αλλά ήταν το πιο σοβαρό, με τους γονείς παιδιών να καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα στις κτηριακές εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου, ενώ μέμφονται, όπως γράφει χαρακτηριστικά ο “Φ”, την οικία Σχολική Εφορεία για τη μη επίλυση τους.

Πάντως, για το θέμα του δαπέδου, η Διεύθυνση και ο Σύνδεσμος Γονέων έχουν αποστείλει δεκάδες επιστολές προς τη Σχολική Εφορεία, η οποία όμως δεν μερίμνησε για επίλυση του προβλήματος, ενώ ο υπουργός Παιδείας είχε εκφράσει την πρόθεση του υπουργείου του να παραχωρήσει κονδυλίου ύψους 10.000 ευρώ για αντικατάσταση του.

Πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στο δάπεδο, αφού σύμφωνα με το δημοσίευμα, αφού κατά τους χειμερινούς μήνες πλημμυρίζουν λόγω βροχών οι αίθουσες, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ζημίες σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, με τους όποιους κινδύνους πιθανό να ελλοχεύουν.

Καταγγελίες από γονείς

Οι γονείς και η Διευθύντρια μέσω των δεκάδων επιστολών -μέρος των οποίων δημοσιεύει σήμερα η Cyprus Times– που είχαν αποστείλει, ζητούσαν άμεση επιδιόρθωση ή αντικατάσταση του δαπέδου.

Μάλιστα, πριν λίγους μήνες για το θέμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των εμπλεκομένων με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη. Ο Υπουργός, εξέφρασε την πρόθεση του Υπουργείου του να προχωρήσει στην παραχώρηση κονδυλίου ύψους 10 χιλιάδων ευρώ για την αντικατάσταση του δαπέδου.

Ωστόσο η διαδικασία δεν προχώρησε, με τους γονείς να επιρρίπτουν ευθύνες στην Σχολική Εφορία Παρεκκλησιάς που δεν προχώρησε με τη διαδικασία των προσφορών ώστε να αποδεσμευτεί το κονδύλι από το Υπουργείο Παιδείας και να επιλυθεί το πρόβλημα.

Σχετική επιστολή είχε κοινοποιηθεί και προς τη Σχολική Εφορεία Λεμεσού.

Δείτε φωτογραφίες από το δάπεδο του νηπιαγωγείου