Σίμπα: Η συγκινητική ιστορία του μικρού… «Lion King» που γεννήθηκε με τεχνητή γονιμοποίηση! (εικόνες+video)

Με τη μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης γεννήθηκε για πρώτη φορά στην Σιγκαπούρη, ένα λιονταράκι που ονομάζεται Σίμπα, από τον ήρωα της ταινίας της Disney «Ο βασιλιάς των λιονταριών».

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (26/1) ο Ζωολογικός Κήπος της χώρας ο Σίμπα που γεννήθηκε τον Οκτώβριο είναι «υγιής και περίεργος».

Η Wildlife Reserves Singapore, η οποία διαχειρίζεται ζωολογικά πάρκα της Σιγκαπούρης, στην ανακοίνωσή της σημειώνει πως τον Σίμπα τον μεγαλώνει μία λέαινα η Κάιλα.

Όμως, ο Σίμπα δεν θα γνωρίσει τον πατέρα του, τον Μουφάσα (όπως έλεγαν τον μπαμπά του Σίμπα και στην ταινία), ένα λιοντάρι της Αφρικής που πέθανε αφότου είχε γίνει η τεχνητή γονιμοποίηση.

«Ο Μουφάσα έζησε ως την προχωρημένη ηλικία των 20 ετών, αλλά δεν είχε κάνει λιονταράκια όσο ζούσε διότι η επιθετική του συμπεριφορά δεν είχε επιτρέψει να ζευγαρώσει επιτυχώς με θηλυκά», διευκρινίζει η Wildlife Reserves Singapore.

Οι γεννήσεις λιονταριών με τεχνητή γονιμοποίηση είναι ακόμη σπάνιες. Η πρώτη επιτυχημένη τεχνητή γονιμοποίηση που επέτρεψε την γέννηση δύο λιονταριών είχε γίνει το 2018 στην Νότια Αφρική.

Ο Ζωολογικός Κήπος της Σιγκαπούρης έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο μπορεί κανείς να δει το μικρό λιονταράκι, να πίνει γάλα με το μπιμπερό και να παίζει μπάλα.

Ο πληθυσμός των λιονταριών που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 40% τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Υπολογίζεται ότι 23.000 ως 39.000 είναι αυτά που εξακολουθούν να ζουν στη φύση, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση για την Διατήρηση της Φύσης.

Ωστόσο η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση θεωρεί «ευάλωτο» το είδος.

Το λιονταράκι, το οποίο εξακολουθεί μέχρι στιγμής να μεγαλώνει μαζί με την Κάιλα μακριά από τα μάτια των επισκεπτών, έχει αρχίσει τώρα να τρώει μικρά κομμάτια κρέας ενώ συνεχίζει να θρέφεται με γάλα.