Μια συνταγή με μακαρόνια που όλοι αγαπάμε είναι η καρμπονάρα.
Κατά καιρούς έχουμε δοκιμάσει διάφορες παραλλαγές της και σήμερα σας παρουσιάζουμε μία ακόμα πιο λαχταριστή. Καρμπονάρα στον φούρνο, έχετε δοκιμάσει; Καιρός να το κάνετε!
Υλικά:
300 γραμ. μπέικον
1 κουτί μανιτάρια σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
λάδι για το τσιγάρισμα
1 κουτί κρέμα γάλακτος
250 γραμ. τυρί τριμμένο
500 γραμ. πένες
Εκτέλεση: Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το μπέικον ψιλοκομμένο με το κρεμμυδάκι και μετά προσθέτουμε και τα μανιτάρια. Αφού τσιγαριστούν, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα βουτυρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε το μείγμα με τα μανιτάρια και το μπέικον πάνω στα ζυμαρικά και το ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε όλο το πυρέξ με τριμμένο τυρί μέχρι να καλυφθεί εντελώς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντίσταση πάνω-κάτω για 30 λεπτά.