Σε ποια περιοχή παρατηρούνται τα περισσότερα κρούσματα γρίπης

Αυξημένα κατά πολύ είναι τα κρούσματα της γρίπης Α’ στην Κύπρο τον τελευταίο καιρό, με μία συγκεκριμένη περιοχή να κατέχει τα πρωτεία.

Στα 144 έφτασε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Γρίπης Α’ Παγκύπρια, από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα, ενώ ένα περιστατικό, συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Διαβάστε ακόμη: 2 εικόνες μάς δείχνουν πώς να προστατευθούμε και να προστατεύσουμε τους άλλους από τη γρίπη

Η πόλη με τα περισσότερα κρούσματα

Την πρωτιά στα κρούσματα Γρίπης Α’ κατέχει η Λεμεσός, ενώ έξαρση σύμφωνα με αρμόδια πηγή του Υπουργείου Υγείας έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες και στην Λάρνακα.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα αυξήθηκαν επίσης τα κρούσματα σε ενήλικες, ωστόσο ο αριθμός καταγεγραμμένων περιστατικών σε ανήλικους κάτω των 15 ετών, συνεχίζει να είναι μεγαλύτερος.

Τα συμπτώματα που παρατηρούνται στις περιπτώσεις αυτές είναι σύμφωνα με τους ειδικούς, ρίγος, πυρετός, κακουχία, αδυναμία λοίμωξη του αναπνευστικού, καταρροή, βήχας και σε κάποιες περιπτώσεις διάρροιες.

Διαβάστε ακόμη: Τι πρέπει να κάνετε αν κολλήσετε γρίπη: Πώς θα αναρρώσετε γρήγορα και δεν θα τη μεταδώσετε στους άλλους

Οι αρμόδιοι συστήνουν όπως οι πολίτες επισκέπτονται τους προσωπικούς ιατρούς, εάν τα συμπτώματα που παρουσιάζουν δεν υποχωρούν, αλλά και να εμβολιάζονται έγκαιρα.