«Σε ευχαριστώ που με έκανες μητέρα…»

μητέρα3

Το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή μας, μέχρι να αποκτήσουμε και εμείς τα δικά μας παιδιά, είναι η μητέρα μας.

Σε εκείνη χρωστάμε τη ζωή μας, για αυτό και προσπαθούμε να δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας όσο πιο συχνά γίνεται και πολύ περισσότερο μέσα από την Ημέρα της Μητέρας, που τιμάται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Μια μητέρα, παρουσιάζει μια οπτική διαφορετική εκείνης της ημέρας και αντί για τον εαυτό της, ευχαριστεί τα παιδιά της για όσα έχουν κάνει για εκείνη.

Διαβάστε το κείμενό της. Θεωρούμε ότι θα ταυτιστείτε μαζί του στο μεγαλύτερό του κομμάτι…

«Την Κυριακή που μας έρχεται είναι η Γιορτή της Μητέρας. Υποτίθεται πως είναι ημέρα αφιερωμένη σε εμάς, τις μαμάδες.

Είναι η ημέρα που θα μας ευχαριστούν για όσα κάνουμε, για τον χρόνο που αφιερώνουμε, τις θυσίες μας, την αγάπη μας. Θα λάβουμε κάρτες, λουλούδια και θα γίνουμε δέκτες πολλών πράξεων που δείχνουν την ευγνωμοσύνη.

Ο σύζυγός μου ρώτησε τι δώρο θα ήθελα. Οι ηλικίες των παιδιών μου ξεκινούν από τον ένα μήνα και φτάνουν σχεδόν τα 3 έτη. Προφανώς, τα παιδιά μου είναι πολύ μικρά για να κάνουν κάτι μόνα τους.

Η ερώτησή του με έβαλε σε σκέψεις. Άρχισα να φαντάζομαι πώς θα είναι όταν μεγαλώσουν που θα μου φτιάχνουν τα ίδια κάρτες και δωράκια ή θα με καλούν από το σπίτι τους για να μου πουν ότι με αγαπούν και να με ευχαριστήσουν.

Κι όσο πιο πολύ το σκεφτόμουν τόσο πιο πολύ παράξενη μου φαινόταν η ιδέα του να «με ευχαριστήσουν». Το εκτιμώ, όπως όλες οι μαμάδες εκεί έξω και θα χαρώ πολύ με το πρωινό που θα μου φτιάξει την Κυριακή το πρωί ή ό,τι άλλο σκεφτεί να κάνει.

Απλώς, νιώθω πως εγώ θα έπρεπε να ευχαριστώ τα παιδιά μου. Εκείνα είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να ζητήσω. Το καλύτερο δώρο που είχα και θα έχω!

Αυτή την Ημέρα της Μητέρας, λοιπόν, θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιά μους τα παιδιά μου.

Ευχαριστώ για την ημέρα που άκουσα πώς υπάρχετε μέσα μου

Θα θυμάμαι πάντα τη στιγμή που είδα τα θετικά τεστ εγκυμοσύνης και την επιβεβαίωση του γιατρού. Όλα αυτά τα συναισθήματα, όλη αυτή η αγάπη που γέμισε την καρδιά μου, ακόμα κι αν δεν σας είχα νιώσει ή δεν σας είχα δει. Ευχαριστώ και τους δύο αγγέλους μου που έφυγαν πριν προλάβω να τους συναντήσω. Θα είστε πάντα πολύτιμοι για εμένα.

Ευχαριστώ για την ημέρα που γεννηθήκατε

Για εκείνους τους 9 μήνες με τις ναυτίες, την κούραση, τα σημάδια στο κορμί μου. Για τις ορμόνες, την απώλεια μαλλιών, τις ανακατωσούρες. Ευχαριστώ, επειδή όλα οδήγησαν σε εσάς. Σας ευχαριστώ που με αφήσατε να σας νιώσω να μεγαλώνετε μέσα μου, που μου δείξατε ότι ακόμα και ο πιο δυνατός σωματικός πόνος μπορεί να φέρει την μεγαλύτερη χαρά και αγάπη. Η ημέρα που σας κοίταξα για πρώτη φορά και άκουσα το κλάμα σας θα είναι πάντα μια από τις καλύτερες αναμνήσεις μου.

Ευχαριστώ που υπάρχετε…

… που με χρειάζεστε, ακόμα και στις 3 τα ξημερώματα. Ευχαριστώ για το σπίτι μας, για την ακαταστασία, τα πολλά άπλυτα ρούχα, τις αϋπνίες. Ευχαριστώ για τις κράμπες, για τα σημάδια στους τοίχους και τα τζάμια. Ευχαριστώ για τους σωρούς βιβλίων που θέλετε να διαβάζουμε καθημερινά, ακόμα και όταν δεν μπορώ να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά. Ευχαριστώ που κουρνιάζετε στην αγκαλιά μου  όταν νιώθετε ανασφάλεια ή χαρά. Ευχαριστώ για κάθε μικρή πτυχή της ύπαρξής σας.

Ευχαριστώ που με διδάξατε μερικά από τα σημαντικότερα μαθήματα της ζωής

Μαζί σας ωρίμασα. Μου δείξατε πώς να μην είμαι εγωίστρια, πώς να αγαπάω πραγματικά. Ευχαριστώ που με κάνατε δυνατότερο άνθρωπο, με μαλακότερη καρδιά. Μαζί σας κέρδισα ξανά την πίστη μου στον άνθρωπο και τη ζωή.

Χάρη σε εσάς βλέπω τον κόσμο διαφορετικά. Εκτιμώ κάθε τι μικρό και κάθε τι μεγάλο. Χάρη σε εσάς ακόμα και οι πιο απλές στιγμές αποκτούν άλλη αξία. Γίνονται πιο όμορφες και πιο ξεχωριστές.

Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να σας βλέπω να μεγαλώνετε, να μαθαίνετε, να εξελίσσεστε σε ανθρώπους μοναδικούς.

Εύχομαι μια μέρα να μπορέσω να σας δω να παίρνετε το πτυχίο σας, να ξεκινάτε τη δική σας οικογένεια, να κρατάτε το δικό σας παιδί στην αγκαλιά σας.

Αλλά ακόμα κι αν δεν τα καταφέρω, ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να είμαι εκείνη που σας έφερε στον κόσμο.

Είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν άνθρωπο.

Οπότε, σας ευχαριστώ.

Ευχαριστώ που με κάνατε καλύτερο άνθρωπο, που μου δώσατε τον πιο ιερό σκοπό να υπηρετώ.

Ευχαριστώ που με κάνατε μητέρα».

πηγή: herviewfromhome