«Σας παρακαλώ μην το κάνετε αυτό, όταν τα παιδιά μου έρχονται για επίσκεψη»

"Σας παρακαλώ μην το κάνετε αυτό, όταν τα παιδιά μου έρχονται για επίσκεψη"

Σίγουρα το έχετε κάνει και εσείς, σίγουρα το έχουν κάνει φίλοι στα παιδιά σας. Όταν πρόκειται να φιλοξενήσετε έναν φίλο του παιδιού σας, το ανιψάκι ή το βαφτιστήρι σας τότε θα προετοιμάσετε το σπίτι για εκείνο, θα του προσφέρετε ό,τι και στα παιδιά σας και σίγουρα θα μαγειρέψετε ό,τι αρέσει σε εκείνο.

Του δείχνετε με αυτόν τον τρόπο την αγάπη σας και την φιλοξενία σας.

Το ίδιο έκανε και η Christie Tate, όταν αποφάσισε πως κάτι τέτοιο δεν ήθελε να το ξαναζήσουν τα παιδιά της. Έτσι ζητά από τις φίλες της, την μαμά της, την αδερφής μέσα από το κείμενό της στο mom.me να σταματήσουν να το κάνουν αυτό. Διαβάστε τι έγραψε και πείτε μας με ένα σχόλιό σας αν συμφωνείτε ή όχι!

« “Ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό των παιδιών”, με ρώτησε η μαμά μου όταν επρόκειτο να την επισκεφτούμε και να κρατήσει τα παιδιά για δυο μέρες. Ήθελε τα εγγόνια της να έχουν μόνο όσα τους αρέσουν. Και είναι η ίδια ερώτηση που και τα πεθερικά μου και οι θείοι και τα ξαδέρφια μας κάνουν κάθε φορά πριν από μια επίσκεψη. Εκτιμώ την γενναιοδωρία τους, αλλά αρνούμαι την προσφορά.

Μάλιστα, λέω σε όλους το ίδιο πράγμα. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα ιδιαίτερο και ξεχωριστό για εμάς. Δεν χρειάζεται να τα έχουμε όλα στο χέρι!

Δεν θέλω τα παιδιά μου να διασχίσουν τη μισή χώρα ταξιδεύοντας για να επισκεφθούν τη γιαγιά τους και να φάνε το ίδιο πρωινό με το σπίτι τους. Θα ένιωθαν πιο άνετα αν έβλεπαν τα αγαπημένα, σοκολατένια δημητριακά τους, δεν αντιλέγω, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το ζήτημα είναι να απομακρυνθούν για λίγο από τα συνηθισμένα, από την ρουτίνα τους, ακόμα και αυτήν του φαγητού.

Πίσω στο 1970, όταν ήμουν παιδί, δεν υπήρχε περίπτωση οι παππούδες μου να ρωτήσουν ποιο ήταν το αγαπημένο μου πρωινό ή σνακ. Ξυπνούσα και έβλεπα μπροστά μου φαγητά που δεν είχα ξαναδεί.

Το να μείνω στο σπίτι ενός άλλου, όταν ήμουν παιδί, σήμαινε να “ξεβολευτώ”. Να βγω από την περιοχή άνεσής μου και να βρεθώ σε έναν καινούριο κόσμο.

Οι αναμνήσεις είναι πιο σημαντικές

Σήμερα, μερικές από τις πιο αγαπημένες αναμνήσεις μου περιέχουν αυτά τα άγνωστα και περίεργα φαγητά που δοκίμασα στο σπίτι των παππούδων μου. Τα μπισκότα της γιαγιάς με βανίλια, η μυρωδιά του τσιγαριστού μπέικον, το ψωμί από καλαμπόκι και το μέλι είναι μόνο μερικές από τις πιο νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις που γεύτηκα.

Ο 9χρονος εαυτός μου μπορεί να μην δεχόταν με ευκολία όλες αυτές τις γεύσεις και τις αλλαγές, αλλά ο 42χρονος εαυτός μου θυμάται με νοσταλγία και αγάπη αυτές τις στιγμές και εκτιμά τις εξωτικές γεύσεις που συνδέονται με τις γιαγιάδες μου μέχρι και αυτή την ημέρα.

Οι αναμνήσεις μου δεν θα ήταν τόσο δυνατές αν δεν συνδέονταν με όσα εκείνη μαγείρευε. Και ενώ εκτιμώ πάρα πολύ την προσπάθεια συγγενών και φίλων να κάνουν τα παιδιά μου να νιώσουν άνετα, δεν είναι αυτό που ζητάω. Προτιμώ να τρώνε όσα οι γιαγιάδες τους τους προσφέρουν. Εκείνες οι “άβολες στιγμές” δημιούργησαν σε εμένα τις πιο έντονες και ευχάριστες αναμνήσεις και μου γέννησαν μια έντονη αγάπη στο να δοκιμάζω νέες γεύσεις. Και αυτό θέλω και για τα παιδιά μου…»

Διαβάστε επίσης: 

Από σπάσιμο πιάτων μέχρι «ιπτάμενες» κατσαρόλες: Αυτά είναι τα πιο αλλόκοτα έθιμα Πρωτοχρονιάς

Για εκείνη τη μαμά που μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της τα Χριστούγεννα

5 ιδέες για το πιο εντυπωσιακό πρωτοχρονιάτικο τραπέζι (εικόνες)