Συγκίνηση: Το Μουσικό Σχολείο Αμμοχώστου μετονομάζεται σε «Κυπριανός Παπαΐωάννου»

Συγκίνηση: Το Μουσικό Σχολείο Αμμοχώστου μετονομάζεται σε «Κυπριανός Παπαΐωάννου»

Σε μία σειρά από ενέργειες στη μνήμη του παλιού μαθητή του, του αδικοχαμένου Κυπριανού Παπαϊωάννου, ένα από τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, προχωρά το Μουσικό Σχολείο Αμμοχώστου.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το σχολείο αναφέρει:

 «Το σχολείο μας δείχνοντας έμπρακτα τον απόλυτο σεβασμό στην άσβεστη μνήμη του παλιού μας μαθητή Κυπριανού Παπαϊωάννου, προτίθεται τις επόμενες μέρες να προβεί στις πιο κάτω ενέργειες:

1. Εισήγηση κατευθείαν στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για μετονομασία του σχολείου μας σε Μουσικό Σχολείο Αμμοχώστου «ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ» και αναβάθμιση των για χρόνια παραμελημένων κτηριακών εγκαταστάσεων, με τη δημιουργία και ενός θεάτρου για τις εκδηλώσεις του σχολείου και της περιοχής γενικότερα.

2. Θα τοποθετηθεί μόνιμα φωτογραφία του Κυπριανού στην αίθουσα της γραμματείας του σχολείου.

3. Το σχολείο μας θα συμμετέχει στην επίσημη παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Παραλίμνι με την εμπλοκή παλιών και νέων μαθητών αλλά και καθηγητών, με τη φωτογραφία του Κυπριανού να ηγείται του αγήματος.

4. Σε συνεργασία με το Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα, θα προγραμματιστεί συναυλία εις μνήμη του Κυπριανού, με θέμα τον Γρηγόρη Αυξεντίου, τον οποίο απεριόριστα θαύμαζε ο εκλιπών.

Ευχαριστούμε την εταιρεία «Μύλοι Χατζηγιώρκη» για την πρόθεση τους όπως θεσπιστεί ετήσιο βραβείο 200€ «Εις μνήμη Κυπριανού Παπαϊωάννου» για τον πρωτεύσαντα/σα τελειόφοιτο/η μαθητή/τρια στο μάθημα της βυζαντινής ή της παραδοσιακής μουσικής»

Διαβάστε επίσης: