Σάλος με την μητέρα που βάζει την 7χρονη κόρη της να σηκώνει βάρη

Έξαλλο έχει γίνει το διαδίκτυο με τις αναρτήσεις μιας μητέρας που δείχνουν την 7χρονη κόρη της να σηκώνει βάρη σε γυμναστήριο.

Το κοριτσάκι εμφανίζεται να κάνει κοιλιακούς και κάμψεις και στη συνέχεια να σηκώνει με τα χέρια της βάρη 30 και 40 κιλών και να συνεχίζει μέχρι να εξουθενωθεί.

H Τζες Μπόουντεν, η μητέρα, λέει πως έτσι το παιδί της θα αγαπήσει τη γυμναστική και θα φτιάξει ένα όμορφο κορμί.

Έντονες είναι αντιδράσεις για τις δηλώσεις και τις αποφάσεις της μαμάς, καθώς πολλοί ειδικοί εκφράζουν φόβους για το τι μπορεί να συμβεί στην ανάπτυξη του παιδιού…

Η μικρή κάνει βαθιά καθίσματα (squats) με 20 κιλά στην πλάτη και άρση βάρους (deadlift) με 40 κιλά στα χέρια! 

Σε άλλα βίντεο το κοριτσάκι μαζί με την μητέρα του κάνει κάμψεις και κοιλιακούς σε μονόζυγο.

Κάτω από τις αναρτήσεις, ωστόσο, αρκετοί είναι εκείνοι που κατηγορούν την μητέρα -η οποία είναι η ιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου στη Φλόριντα των ΗΠΑ- για τον κίνδυνο που θέτει την κόρη της και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν για το κοριτσάκι.

Η άποψη του ορθοπεδικού: «Δεν θα άφηνα τα παιδιά μου να κάνουν βάρη»

Ο χειρουργός – ορθοπεδικός, κ. Γιώργος Κελάλης, μιλώντας στο Infokids.gr, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν προτιμά τη συγκεκριμένη άσκηση για τα παιδιά, λόγω προβλημάτων που ενδέχεται να προκληθούν στον σκελετό τους, ενώ αν κάποιο παιδί το επιθυμεί, η ενασχόλησή του με τα βάρη πρέπει να γίνει ΜΟΝΟ με την κατάλληλη καθοδήγηση: «Τα βάρη δεν είναι ιδανική άσκηση για τα παιδιά. Μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την σκελετική υγεία του παιδιού, αλλά και την ανάπτυξή του. Προσωπικά, δεν την προτείνω και την αποφεύγω και για τα παιδιά μου (ο κ. Κελάλης είναι πατέρας 2 αγοριών στην εφηβεία).

Δεν υπάρχει “σωστή” ηλικία για να ασχοληθεί ένα παιδί με τα βάρη. Ακόμα και στα 16 χρόνια ίσως είναι λανθασμένη κίνηση η άρση βαρών. Αν, όμως, κάποιο παιδί θέλει να ασχοληθεί, αυτό πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και κάτω από άρτια επαγγελματική καθοδήγηση».