Πρώτο βραβειο για το Δημοτικό Ξυλοτύμπου Β’ σε διαγωνισμό για τη ζωή στο νερό

Πρώτο βραβειο γιατ το Δημοτικό Ξυλοτύμπου Β σε διαγωνισμό για την αξία της ανακύκλωσης

Το Δημοτικό Σχολείο Ξυλοτύμπου Β κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό με τίτλο «Ανακύκλωσε και  Δημιούργησε, που διοργάνωσε το Ιδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, επαρχίας Λάρνακας.

Σε ανακοίνωση του Ιδρύματος αναφέρεται ότι «στα πλαίσια της Ημέρας Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου, διοργανώθηκε διαγωνισμός με τίτλο «Ανακύκλωσε και Δημιούργησε» που απευθυνόταν σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Λάρνακας και Κύπρου γενικότερα.

Συγκεκριμένα οι μαθητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν τρισδιάστα έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά, με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και της εναλλακτικής χρήσης των ανακυκλώσιμων υλικών».

Προστίθεται ότι «φέτος ο διαγωνισμός και η έκθεση επικεντρώθηκαν  στον 14ο στόχο Αειφόρου Ανάπτυξης: «Ζωή στο Νερό» και συμπεριλαμβάνεται στου εορτασμούς στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα, που διοργανώνει το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία».

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των σχολείων και «τα έργα τέχνης βαθμολογήθηκαν βάση της χρήσης των ανακυκλώσιμων υλικών, αφού ζητείτο το 75% των έργων να αποτελείτο από ανακυκλώσιμα υλικά».

Συγκεκριμένα «το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοτύμπου Β, το δεύτερο στο Δημοτικό Σχολείο Δρομολαξιάς Β, το τρίτο στο Δημοτικό Σχολείο Τρούλλων ενώ τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στο Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας». Τα βραβεία θα δοθούν στα σχολεία με σκοπό την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών».

Απονεμήθηκαν επίσης «έπαινοι στο Δημοτικό Σχολείο Πύλας, το Δημοτικό Σχολείο Γερίου Α, το Περιφερειακό Δημοτικό Αλεθρικού και το Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου Α. Το Ιδρυμα απευθύνει θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, τους δασκάλους και τα σχολεία τα οποία ακόμα και εν μέσω πανδημίας κατάφεραν να παρουσιάσουν τη σημαντικότητα της ατομικής πρωτοβουλίας στα συλλογικά έργα τέχνης».

Σημειώνεται ότι τα έργα παρουσιάζονται σε έκθεση στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας και οι ώρες λειτουργίας του είναι Δευτέρα – Παρασκευή από τις 10 το πρωί μέχρι τις  4 το απόγευμα και Σαββατοκυρίακο από τις δέκα το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι.

Διαβάστε επίσης:

«Χθες ας ήταν η τελευταία φορά που μαλώσαμε μπροστά στα παιδιά μας…»

Ξενώνας φιλοξενίας και παιδότοπος έρχονται για τους γονείς και τα παιδιά του Μακαρείου

Ο Χάρι και η Μέγκαν δημοσίευσαν την πρώτη φωτογραφία της ενός έτους Λίλιμπετ!