Ξενώνας φιλοξενίας και παιδότοπος έρχονται για τους γονείς και τα παιδιά του Μακαρείου

Δωρεάν μεταφορά για τους μικρούς μαχητές της Παιδοογκολογικής του Μακαρείου

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα δήλωσε ότι η προσπάθεια του Ιδρύματος Ronald McDonald, για να δημιουργηθεί και στην Κύπρο ο πρώτος ξενώνας φιλοξενίας, Ronald McDonald House, που θα βρίσκεται απέναντι από το Μακάρειο Νοσοκομείο έχει αποδώσει καρπούς.

Σε χαιρετισμό του σήμερα κατά την τελετή της Υπογραφής της Συμφωνίας για την εκμίσθωση επιπλέον 300 τ.μ. στο Ίδρυμα Ronald McDonald House Charities of Cyprus για τη δημιουργία παιδότοπου, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι όταν το 2018, το ίδρυμα Ronald McDonald, αιτήθηκε προς το Υπουργείο Υγείας την παραχώρηση ή εκμίσθωση του κτιρίου του πρώην Κέντρου Αποκατάστασης Παραπληγικών, με σκοπό την ανέγερση ξενώνων φιλοξενίας για τις ανάγκες διαμονής των γονέων των παιδιών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Μακάριος, ή και άλλων Νοσοκομείων του Δημοσίου, οι προκάτοχοι μου Υπουργοί Υγείας και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αγκάλιασαν την πρόταση αυτή και αμέσως ενέκριναν την εκμίσθωση του χώρου για την ανέγερση των ξενώνων φιλοξενίας.

Στη συνέχεια, και με δεδομένη την πολύ κακή κατάσταση του κτιρίου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την κατεδάφιση του παλιού κτιρίου και την ανέγερση ενός σύγχρονου ξενώνα φιλοξενίας, είπε.

Μόλις ανέλαβε ο ίδιος το Υπουργείο Υγείας, και ενώ οι εργασίες ολοκλήρωσης του κτιρίου προχωρούσαν με γοργούς ρυθμούς, το Ίδρυμα Ronald McDonald, αιτήθηκε όπως του παραχωρηθεί έκταση εμβαδού 300 τ.μ. περίπου για τη δημιουργία παιδότοπου.

«Δεν μπορούσα να μείνω απαθής, και ζήτησα από τους συνεργάτες μου στο Υπουργείο Υγείας να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την εκμίσθωση και του αναγκαίου αυτού χώρου για τις ανάγκες του Κέντρου Φιλοξενίας», είπε ο Υπουργός και σήμερα αφού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες «είμαστε σήμερα εδώ για να υπογράψουμε τη δεύτερη τροποποιητική Συμφωνία».

Ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι η συνεργασία τέτοιων πρωτοβουλιών με τους κρατικούς φορείς για την εξυπηρέτηση των πολιτών, αποφέρει πάντοτε καλά αποτελέσματα, «όπως στη δική σας προκειμένη περίπτωση που ήρθατε να καλύψετε το κενό».

Ο στόχος του Ιδρύματος Ronald McDonald για να βοηθήσει την οικογένεια να παραμείνει συγκεντρωμένη στο πρόβλημα υγείας του παιδιού της, χωρίς να ανησυχεί για τη διαμονή και τα γεύματα των υπόλοιπων μελών της οικογένειας, για όσο διάστημα το παιδί τους νοσηλεύεται, θα επιτευχθεί με την έναρξη λειτουργίας του κτιρίου φιλοξενίας. Πέραν από αυτό σήμερα, πρόσθεσε, «θα προσφέρετε και στα μικρά παιδιά παιδότοπο για να μπορούν να περνούν ευχάριστα τις ώρες τους».

Διαβάστε επίσης:

Διδυμάκια παραλίγο να γεννηθούν σε αυτοκινητόδρομο – Η «σωτήρια» παρέμβαση της Αστυνομίας

Πατέρας 4 παιδιών στέκεται έξω από δημοτικό σχολείο για έναν υπέροχο λόγο

Μπορώ να βάλω το μωρό μου στην πισίνα του ξενοδοχείου; Ο παιδίατρος απαντά