Προτεραιότητα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση δίνει ο Υπουργός Παιδείας – Σχετικές δηλώσεις

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Γονέων του Ειδικού Σχολείου «Απόστολος Λουκάς» είχε εχθές ο Υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Χαμπιαούρης.

Ο κ. Χαμπιαούρης είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα υλικοτεχνικής υποδομής και στελέχωσης του σχολείου, διαβεβαιώνοντας πως τα θέματα που εκκρεμούν θα επιλυθούν το συντομότερο, ενώ σημείωσε ότι προχωρά στη φάση των προσφορών το θέμα της ανέγερσης νέας Ειδικής Σχολής «Αποστόλου Λουκά – Ερυθρού Σταυρού», η ποία αναμένεται να λειτουργήσει περί το τέλος του 2022.

Η νέα Ειδική Σχολή, υπογράμμισε ο Υπουργός, είναι ένα μεγαλεπήβολο έργο και θααποτελέσει στολίδι της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, «γιατί για εμάς είναι ύψιστης προτεραιότητας τα άτομα με αναπηρία και ευρύτερα η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση».

Με τη σειρά τους οι υπεύθυνοι του σχολείου και του συνδέσμου ευχαρίστησαν τον Υπουργό ειδικά και το Υπουργείο Παιδείας εν γένει για το ενδιαφέρον και τη στήριξή τους.

Αποκατάσταση των ζημιών σε σχολείο που κάηκε

Στη συνέχεια ο Υπουργός Παιδείας μετέβη στο Γυμνάσιο Λινόπετρας, όπου επιθεώρησε το αποτέλεσμα των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από κακόβουλο εμπρησμό, τον περασμένο Μάρτιο.

Ο κ.Χαμπιαούρης συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη της Σχολικής Εφορείας Αγίου Αθανασίου για το έργο που επιτελούν και διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο του, καθώς και η Κυβέρνηση, θα στηρίξουν την όποια προσπάθεια τους.

«Βρισκόμαστε σε ένα σχολείο που είχαμε κάποια προβλήματα και υποσχεθήκαμε ότι το σχολείο αυτό θα το κάνουμε πρότυπο για να μπορέσουν τα παιδιά να νιώσουν ευτυχισμένα και χαρούμενα», είπε και πρόσθεσε ότι, πέραν από την αποκατάσταση της αίθουσας που είχε καεί, έγιναν στέγαστρα σκίασης, περιφράξεις και σημείωσε ότι «θα δοθεί χρώμα στο σχολείο».  

Μεταξύ άλλων ο Υπουργός επιθεώρησε τις περιφράξεις που έγιναν στα σχολεία.